Bicikl cake shop – ukusi koji vas vode na putovanje

1425
views
Meli
Meli

Na Vračaru se nalazi predivna poslastičarnica “Bicikl cake shop” koja svojom ponudom kolača, enterijerom i divnom atmosferom čini život i slađim i lepšim!

Poslastičarnica Bicikl Cake shop je nastala kao trešnjica na vrhu kolača, posle više od šest godina rada radionice za izradu kolača vlasnice Tatjane Babić. Enterijer asocira na Mediteran, na more… prijatan je, svetao i sveden – tako da kolači budu glavne zvezde – što i jesu! U ponudi se nalazi uvek oko 14 kolača, a deo se menja u odnosu na sezonu.

 

Kolači su delikatan spoj tradicije i savremenog, i u pitanju su poznati ukusi koji su upakovani u autentične i prijatne forme i oblike. Postignut je savršen balans u tome kako su predstavljeni poznati kolači na drugačiji način.

Rocher
Rocher

U ponudi su Rocher, Moskva šnit, Reforma, Čizkejk, Profiterole ali i veoma popularna Tereza (bela, crna i mlečna belgijska čokolada, višnja, vanila…), Meli (jabuka, vanila krem, biskvit), Zekina torta (badem, narandža, đumbir, bela belgijska čokolada, mlečni krem). Uticaj Italije u kojoj je Tatjana živela dugo se može okustiti u cantuccini i amaretti kolačićima. Postoji i veliki izbor sitnih kolača.

Sitni kolači
Sitni kolači

Kolači se pripremaju sa puterom, mlečnom pavlakom i belgijskom čokoladom, vanilom sa Madagaskara, koricama neprskanih agruma.. Kvalitetu se poklanja velika pažnja, sa željom da se obezbedi bogat ukus, pa se ne koriste aditivi, koloranati ili veštačke arome. Šećer se koristi koliko je neophodno, a brašno, posebno pšenično, se često zamenjuje drugim skrobnim brašnima, poput rižinog ili kukuruznog.

Uz kolače su na raspolaganju Illy kafa i autentična ponuda različitih kombinacija čajeva (rtanjski sa đumbirom, krupne latice hibiskusa…). U lokalu nije dozvoljeno pušenje, što dodatno utiče na uživanje u ukusima.

Ova poslastičarnica je prostor koji je nastao kao rezultat ličnog putovanja vlasnice kroz ukuse, zemlje i život, i utisaka koje je na tom putu doživela. Bicikl cake shop je mesto gde i vi možete da proslavite sladak kraj nekog puta, da se odmorite i osladite na svom putu ili da nađete inspiriciju da započnete neki novi put – uz dobre kolače je sve lakše i lepše.

Bicikl cake shop

Braničevska 10, Vračar