Oxalis
  • Page Views 1747

Restoran Oxalis

Restoran Oxalis je mesto gde ćete doživeti jedinstveno i nezaboravno gastronomsko iskustvo!

Šefovi Ljubiša Pljevaljčić i Danilo Bucan su mladi šefovi, ali sa puno iskustva. Obojica su želeli da otvore restoran u kojem će imati priliku da prezentuju svoju kreativnost gostima ne samo kroz jelo već i kontinuiranu priču o inspiraciji, kao i o namirnicama i tehnikama. Ovaj restoran je jedinstven i po tome što su šefovi ti koji iznose hranu pred gosta. U ponudi nema gaziranih pića kao što su Coca Cola, Fanta…i tome slično. Svaki sastojak ima svoju priču…a šefovi ih imaju bezbroj.

Šefovi Ljubiša i Danilo

Šefovi Ljubiša i Danilo

Restoran Oxalis ima za cilj, da na jedinstven način predstavi dugogodišnje stečeno iskustvo u kulinarstvu svojim gostima upravo kroz priču. U opuštajućoj atmosferi modernog ambijenta, Oxalis objedinjuje evropske ukuse ne zadržavajući se na jednom određenom.

Čičoka sa dimljenim srcem i braon puterom

Čičoka sa dimljenim srcem i braon puterom

Šefovi u Oxalisu imaju potrebu da približe svoj kulinarski stav gostima, kao element iznenađenja, kao doživljaj, kao edukaciju, kao drugačiji pristup upotrebe namirnica i tehnologiju kojom se one obrađuju. Jedna misao je uvek prisutna, a to je utisak koji se ostavlja, i koji proizilazi iz ljubavi prema kulinarstvu, konstantnoj želji za učenjem i novim.

Karnaroli pirinac

Karnaroli pirinac

Na meniju restorana se nalazi svedeni broj jela koja se menjaju u skladu sa sezonom. Preporuka je svakako da se izabere degustacioni meni sa 5 ili 7 izmena, ali je moguće naručiti i pojedinačna jela sa svedenog ali konkretnog jelovnika: od predjela do deserta. U restoranu se nalazi šest stolova, od kojih je četiri za nepušače, a dva su u odvojenoj prostoriji restorana za pušače.

Adresa: Neznanog junaka 47
Sajt: http://www.oxalisrestaurant.com/

Share This Article

Restoran Maša – bezglutenski restoran

Next Story »

Nedeljni ručak u hotelu Radisson Blu