The Square
  • Broj pregleda 1194

Restoran “The Square” – Ukusi Francuske

Među obiljem restorana u Beogradu, restoran The Square, u sklopu hotela Square Nine, izdvaja se po svim kriterijumima. Izbor hrane, vina, deserata i drugih finih pića neočekivan je i impresivan

Od šefa kuhinje, Branka Kisića, stižu kreacije u skladu sa modernim tendencijama internacionalne kuhinje sa akcentom na francuskoj tradiciji. Meni se menja sezonski, dva puta godišnje kako bi se gostima pružilo nešto inovativno i unikatno, kada je fine-dining koncept u pitanju.

Za manifestaciju Ukusi Francuske, pripremljen je set meni koji je odgovor restorana na temu promocije UKUSA FRANCUSKE.

Jedinstvena ponuda te večeri predstavlja pravi ritual pod nazivom: Canard à la presse. Ovo je tradicionalno francusko jelo, koje je nastalo u 19 – om veku u restoranu Tour d’Argent u Parizu. Ovo prestižno jelo se smatra vrhunskom elegancijom kada je način izvedbe, personalizovan pristup prezentacije jela direktno pred gostom u pitanju. U Francuskoj se korste i nazivi : Caneton au sang, Canard à la presse, Caneton à la presse and Caneton Tour d’Argent.

Za ljubitelje istorije i tradicije, prave poznavaoce koji cene nešto potpuno prefinjeno, ovo jelo će biti kompletno iskustvo, nesvakidašnje za naš region, a gosti će imati priliku da prvi put u The Square restoranu gledaju uživo kako nastaje čarolija.

  • Amuse bouche
  • Predjelo “Pâté en croûte” sa guščijom džigericom poslužen sa mešanom zelenom salatom i dodacima
  • Glavno jelo: Teleća pečenica “Piedmont”,“Canard à la presse”
  • Desert: “Pain perdu” poslužen sa karamelizovanim jabukama, sladoledom od vanile i šlagom
  • Petit fourse i kafa

Podelite

Na ćošku – Ukusi Francuske

Next Story »

Amouse bouche – zanimacija za usta