Spice Up Shop – Začinite svakodnevicu

733
views
SpiceUp Biberi
SpiceUp Biberi

Početkom decembra u Beograd su stigli začini iz celog sveta. U Čumićevom sokačetu otvoren je Spice Up Shop, porodična firma koja je na tržište donela do sada neviđen asortiman začina.

Spice Up Shop je nastao po ugledu na slične prodavnice začina širom sveta. Asortiman čine prepoznatljivi, tradicionalni ali i aktuelni začini koji se koriste u najvećim svetskim regionima i njihovim kuhinjama (Indija, Kina, Meksiko i Južna Amerika, Severna Afrika i Maroko, itd).

Paprika
Paprika

U asortimanu se nalazi preko 100 artikala, i to 11 vrsta bibera, 9 vrsta paprike, kurkuma, kombinacija začina za roštilj, mešavina začina za kuvano vino, kombinacija za pitu sa jabukama, Čiken Masala, havajska crvena i crna so, sušena kora pomorandže, krbuljica (chervil), piment…

U vreme kada se sve više posvećuje pažnja ishrani i samom pripremanju hrane, kada su srušene barijere šta se sa čim “slaže”, kada je eksperimentisanje sa ukusima i sastojcima svakodnevnica ne samo za vrhunske šefove kuhinja nego i za sve nas koji pripremamo obroke u našim domovima, Spice Shop je tu da podrži kreativne ideje i ponudi raznolikost ukusa i začina.

Tako na primer u svoje napitke sada možete da stavite šećer sa hibiskusom. Ovaj šećer može da se koristi sa toplim, ledenim čajevima i limunadom ali i za razne vrste glazura. Sastojci: šećer i hibiskus.

Šećer sa hibiskusom
Šećer sa hibiskusom

Zvezda asortimana je i arapski začinjeni šećer koji se koristi sa slatkim pecivima, u glazurama za torte, u kafi i kakau, a može se posuti i preko sladoleda od vanile. Koristi se za karamelizovanje orašastih plodova, može se dodati u slane voćne sososve koji se služe sa svinjetinom ili pačetinom. Sastojci: šećer, cimet, karanfilić, crni kardamom, crni biber, oraščić, piment i kakao.

Preporuka vlasnika je i čuveni gruzijski miks, poznatiji kao Khmeli suneli, koji se koristi u marinadi za meso (30ml jogurta, 30gr meda i gruzijski miks). Sastojci: korijander, mirođija, bosiljak, lovor, majoran, peršun, šafran, crni biber, celer, majčina dušica, nana….

Khmeli suneli
Khmeli suneli

Tasmanijski biber u zrnu je jedan od najfinijih, najcenjenijih svetskih bibera. Ovaj biber je najbolje dodavati pred samo serviranje hrane, jer se tako u potpunosti koristi predivna aroma ovog bibera. Odličan je uz meso ali i uz vegetarijanska jela. Tasmanijski biber je u prvi mah slatkastog, voćnog ukusa, ali brzo se oseti i njegova specifična jačina i oštrina. Ovaj biber ima široku upotrebu, kao i crni biber dobar je uz većinu jela.

Tasmanijski biber
Tasmanijski biber

U arapskom svetu latice ruža se koriste u slanim jelima kao što su pirinač, pečenja, dinstana jela, kus-kus i riba, a u Indiji se koriste kao marinada. Koriste se i kao dodatak sirupima i šećerima za deserte i pića i sa svežim voćem.

Latice ruža
Latice ruža

U planu su i razna nova Spice Up iznenađenja u vidu dodatnih pakovanja i daljeg proširenja asortimana.

Obradujte sebe i druge kombinacijom začina za novogodišnje praznike, rođendan ili neki običan dan.

Na raspolaganju je i 11 kombinacija poklon paketa, a po izboru kupca mogu da se naprave i autentične kombinacije .

Poklon paket začina
Poklon paket začina – Apple pie mix, Latice ruža, Zvezdasti anis, Kardamon zrno, štapići cimeta

Adresa: Čumićevo sokače, lokal 21

Radno vreme: od 12h do 19h.