“Gerila Kičn” – skriveno blago kineske brze hrane

787
views
Gerila Kičn
Gerila Kičn

Odavno nisam jela srpsko-kinesku hranu u Beogradu. Poslednji put kada sam pokušala da pojedem “kineze”, srce mi je potonulo kada sam ugledala nudle udavljene u soja sosu i gustinu, i žalosno prezentovane u ogromnoj posudi za podgrevanje u izlogu.

Moje očekivanje, što se brze kineske hrane tiče, je sledeće: brza kineska hrana se uglavnom sprema brzo – odmah posle naručivanja, brzo super seckanje mesa i povrća – fijuk sve sa daske leti u vok, onda sledi vatra i plamen, prigušeni vrisak – i gotovo. Za samo nekoliko minuta lepota još uvek krckavog povrća, tanko sečenog mesa, sosa i nudli je pred vama.

I taman kada sam mislila da će moj nemi protest da se nastavi, doduše potpuno neprimećen od strane ugostiteljske industrije, desilo se neverovatno otkriće.

Otkriće – u smislu da me je neko odveo i od srca mi preporučio neverovatnu, originalnu, ukusnu, svežu i s ljubavlju pripremljenu brzu kinesku hranu.

Kucnuli smo na vrata – otvorio nam je glavom i bradom glavni – i jedini – kuvar. Ušli smo u toplu kuhinjicu. Gde god da sednete, a nemate mnogo izbora, okrenuti ste ka prostoru u kojem se priprema hrana. Možete da gledate i da pitate i da pipnete i da omirišete svaki sastojak. Ako imate snage i dobro podmazane zglobove, možete da pokušate da podignete vok. Sastojci sveži, originalni i pripremljeni sa pažnjom.

Gerila Kičn sastojci
Gerila Kičn sastojci

Probali smo teletinu sa paprikom i prazilukom, svinjetinu na rezance u kiselo – slatko – ljutom sosu i piletinu u tempuri sa sosom od pomorandže.

Teletina
Teletina sa paprikom i prazilukom

Desilo se sledeće: ljuto je bilo savršeno ljuto i za onog koji voli i za onog koji ne voli ljuto. Slatko je bilo taman dovoljno slatko da i dalje ostane slano. Rakija je bila odlična i domaća.

Dakle negde na Vračaru, nalazi se jedna topla kuhinjica u kojoj se sprema kineska hrana. Lokacija je tajna. Ako ste praznog stomaka željni dobre kineske hrane i prijatne atmosfere, daćemo vam koordinate i lozinku za ulazak.