Principe Di Sicilia – jug Italije u Beogradu

4181
views
tiramisu
tiramisu

Restoran Principe Di Sicilia je restoran sicilijanske kuhinje, mesto u centru grada gde možete da probate tradicionalne recepte sa juga Italije i uživate u italijanskom gostoprimstvu i autentičnoj atmosferi.

Sicilija je zemlja mora, sunca, bogate istorije i naravno odlične hrane. Gastronomska kultura se razvijala pod uticajima mnogih koji su prošli ovim regionom – od Saracena, Grka, Gota.. Razmena kultura i tradicija je naravno  dovela i do savršenih recepata.

Upravo se po tim autentičnim receptima pripremaju jela u restoranu Principe Di Sicilia. Vlasnici restorana i šef kuhinje su Iitalijani, i oni su pažljivo odabrali najbolje recepte domaće sicilijanske kuhinje. Sami pripremaju testo, sami prave rikotu, i uz desert služe njihovo slatko vino koje proizvode u Italiji.

 

Pasta
Pasta

Kada zakoračite u prijatan prostor restorana, kao da ste zakoračili u Italiju, a na meniju imate od svega dovoljno da možete da se odlučite za pastu, meso ili jelo sa povrćem. U ponudi nisu zvučna imena na koja smo navikli, osim lazanje i karbonara paste, što je pravo osveženje. U meniju je fokus na kvalitetu, ne kvantintetu- pa tako u svakoj kategoriji imate od 3 do 5 jela. A deserti, tiramisu, kanoli ili granita, su prava sreća koja vas čeka na kraju ovog već jako prijatnog putovanja – njima ćemo se uvek vraćati jer su nas potpuno osvojili!

panelle
panelle

U Principe Di Sicilia imate priliku da probate “panelle”, testo koje se pravi od brašna leblebija, začinjeno solju i  ruzmarinom. Panelle su tipična ulična hrana Palerma, a odatle su se rasprostranile širom Sicilije i postale simbol  sicilijanske kuhinje.

Sicilijanski kanoli sa rikota sirom su tipični sicilijanski desert koji se tradicionalno pravi tokom perioda karnevala. Kanoli se prave od prženog vafla u obliku cevi – cannolo, sa slatkim punjenjem na bazi sira ricotte, koji se pravi od ovčijeg mleka.

I čuvena rečenica iz filma “Kum” – “Ostavi pištolj, uzmi kanoli” (“Leave the gun, take the cannoli) – slavi ovaj čuveni sicilijanski desert.

Kanoli
Kanoli

Adresa: Svetozara Markovića 27

Facebook: Principe di Sicilia