Dani vina sa Juga Italije

482
views
Dani vina sa Juga Italije
Dani vina sa Juga Italije

Od 13 do 28. februara Dani vina sa Juga Italije se organizuju u odabranim restoranima gde će posetioci imati prilike da probaju izuzetna vina ove četiri regije.

Italija je već duži niz godina najveći svetski proizvođač vina, a procene za 2016. godinu su čak 48,5 miliona hektolitara. Ujedno, Italija je i vodeći izvoznik vina. Ono što povezuje regije Kalabriju, Kampaniju, Pulju i Siciliju jesu izuzetno bogatstvo i jedinstvenosti vinske tradicije.

Od 13 do 28. februara Dani vina sa Juga Italije se organizuju u odabranim restoranima gde će posetioci imati prilike da probaju izuzetna vina ove četiri regije, a isto tako da uživaju u specijalnom meniju koji će sastaviti šefovi kuhinja pet uglednih restorana (Madera, Dva jelena, Trattoria Campania, Rustique, Klub književnika) spajajući na najbolje načine ukuse i arome Juga Italije. U tri dana vikenda, 16, 17. i 18. februara, u dvanaest odabranih vinoteka (Baltasar, Podrum Wine Art Novi Beograd i Podrum Wine Art u Višnjićevoj ulici, Srpska kuća vina2, Vino i tako to, objekti u Njegoševoj i Mileševskoj u Beogradu i objekat u ulica Maksiima Gorkog u Novom Sadu, Compania de Vinos, Pampour Bar, Steak & Wine Bar, Wine and Pleasure i Cantina del Vino) održaće se programi tokom kojih će posetioci moći da prisustvuju degustacijama, promocijama i specijalno organizovanim večerama, i gde će po povoljnim uslovima moći da nabave neka od ovih vrhunskih vina.