Uz hranu počinje priča
DogađajiDeseti rakija fest - BALKAN URBAN EXPERIENCE

Deseti rakija fest – BALKAN URBAN EXPERIENCE

Doživite jedinstveno gastronomsko iskustvo na DESETOM RAKIJA FESTU koji će se održati 3. decembra u Mikser House-u.

RAKIJA FEST – BALKAN URBAN EXPERIENCE je susret tradicionalnog i modernog, mesto jedinstvene energije i odlične zabave. U hladnom decembarskom danu, u subotu 03. decembra, zagrejaće vas i kuvana rakija, razni delikatesi našeg podneblja, kao i slatki specijaliteti. Na festivalu će nastupiti bend ZaBeat, što u kombinaciji sa mnogobrojnim izlagačima rakije i balkanskog slow food-a, garantuje odličan provod.
Osim dobre zabave, u okviru festivala će se održati izbor za novi dizajn etikete Beogradske rakije – zvaničnog suvenira Grada Beograda.

Balkan Urban Experience predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon deset godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

Organizatori BALKAN URBAN EXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Turističke organizacije Beograda.

U subotu 26.11.2016. u Rakia Baru u Zemunu, održano je stručno ocenjivanje 48 uzoraka rakije. Ocenjivačka komisija u sastavu: dr.Snežana Stanković, dipl.ing. Miroljub Cilić, dipl.ing. Vladimir Vučetić, dipl.ing. Dejan Debeljaković i dipl.ing. Zoran Cilić, ocenjivala je kvalitet rakija podeljenih u dve kategorije – rakije uzete sa polica trgovina (Beogradski pobednik) i rakije kojih nema u slobodnoj prodaji (Najveće rakijsko dostignuće). Rakije su ocenjivane bez znanja o tome ko je proizvođač – tzv. „blind tasting“, na skali do 20 poena.
Opšti zaključak komisije je da su sve rakije bile približnog, visokog kvaliteta, a da su šljivovice bile dominantne u odnosu na ostale kategorije voćnih rakija, što potvrđuje stav da se rakija od šljive sa pravom naziva kraljicom srpskih rakija. Pobednici u obe kategorije će biti objavljeni na desetom Rakija Festu 03.12.2016. u terminu od 18 do 19h.

PROGRAM RF 2016:
14h početak festivala
18-19h proglašenje pobednika takmičenja za najbolju rakiju za sezonu 2016
19-20h izbor najboljeg rešenja na konkursu za dizajn Beogradske rakije
20-22h nastup benda ZaBeat

Više informacija na www.rakijafest.com

Radno vreme:
Subota 03.12.2016. 14h – 24h

Cena ulaznice:
300 dinara (u cenu ulaznice su uključene dve besplatne degustacije rakije)

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama