Expo Milano 2015 – Španija

421
views
Španija Expo
Španija Expo

Expo Milano 2015. će biti jedan od najvećih događaja godine na temu hrane. U trajanju od 6 meseci, preko 140 različitih zemalja iz celog sveta će se predstaviti u Milanu sa temom “Nahraniti planetu – Energija za život”.

Ovo će biti prvi put da je svetski sajam fokusiran na hranu, a zemlje učesnice će predstaviti svoju kreativnost i inovacije kroz gastronomiju. Očekuje se da će sajam posetiti preko 20 miliona ljudi.

Predstavićemo neke od zemalja koje će učestvovati na sajmu Expo Milano 2015, a tema ovog teksta će biti zemlja koja je jedna od lidera na svetskoj gastronomskoj sceni: Španija.

Španski paviljon je osmišljen tako da prikaže delikatnu kombinaciju inovacije i tradicije kada je u pitanju hrana. Španija će takođe da iskoristi priliku da na sajmu podeli svoja iskustva u proizvodnji i distribuciji osnovnih životnih namirnica i ‘španski model ishrane’. Prezentacija će biti smeštena na 2.000 kvadratnih metara, a prostor će biti dizajniran tako da reflektuje skladnu vezu tradicije i inovacije kroz dve velike oblasti, od drveta i od čelika. Prostor će izgledati kao velika zelena kuća sa prirodnim svetlom, a ideja je da se stvori osećaj da ste napolju iako ste u zatvorenom prostoru. Unutar paviljona, posetioci će moći da uživaj u različitim izložbama i interaktivnim dešavanjima koja će biti sa glavnom porukom “govor ukusa”. Prostor za kuvanje, hirdroponic bašta, bašta za učenje i  digitalna scenografija koja će transportovati posetioce širom Španije, će biti deo španskog paviljona.

Uz Španiju neodvojivo ide tapas, pa će posetioci moći da se osveže u specijalno dizajniranom španskom Tapas restoranu.