Festival slatkiša, poslastica i sokova „I LOVE MY CANDY“

770
views
I love my candy
I love my candy

Prvi beogradski festival slatkiša, poslastica i sokova će se održati 24, 25 i 26. aprila 2015. godine ispred tržnog centra Delta City na Novom Beogradu, na površini od 2000 m2. Najpoznatiji beogradski hoteli, restorani i poslastičari ukrstiće svoje znanje na ovom prestižnom i jedinstvenom takmičenju.

Takmičenje poslastičara će ocenjivati svetska zvezda poslastičarstva Martin Chiffers (UK), predsednik Britanskog poslastičarskog tima, Gary Filbey predsednik Svetske asocijacije master šefova iz Londona, kao i ostali elitni eksperti poslastičarstva. Umešnost, znanje, kreativnost i želja za pobedom su parametri koji će odlučiti koji će hotel poneti titulu “NAJBOLJI HOTELSKI DESERT”, kao i koji će restoran poneti titulu “NAJBOLJI RESTORANSKI DESERT”.
Posebnu draž i neizvesnost takmičenju doprineće kategorija BLACK BOX u kojoj je takmičarski desert strogo čuvana tajna, a namirnice daju organizatori. Nijedna druga namirnica van BLACK BOX-a ne sme da se upotrebi za spremanje deserta.

  • SLATKA PIJACA –“ I LOVE MY CANDY” predstavljaće nesvakidašnji doživljaj sveta slatkiša i sokova. Mnogobrojni domaći i strani izlagači ponudiće svoje ukusne proizvode.
  • BULEVAR OSVEŽENJA – pravo mesto za uživanje uz mnogobrojne sladolede, sokove, hiljade vrsta raznih poslastica, domaćih kolača po recepturama naših baka!
  • DEČIJI KREATIVNI SVET– bogat program za mališane: animatore, školu kuvanja, pravljenje malih poslastica , pizza i ostalih đakonija, predavanja o zdravoj hrani, školice sporta, razne nagradne igre i muzičke radionice.

U saradnji sa Diplomatskom asocijacijom Srbije (DAS), festivalu će se pridružiti ambasadori stranih zemalja i njihova deca, koja će direktno učestvovati u programu.

Beogradski festival slatkiša “I LOVE MY CANDY” ima humanitarni karakter. Na festivalu će se održati i takmičenje poznatih ličnosti i novinara u spremanju najukusnijih poslastica. Poslastice koje se budu spremale na ovim akcijama biće poklonjene deci iz Svratišta.

Izložbeni prostor biće pokriven sa luksuznim KT šatorima koji su opremljeni sa najmodernijom opremom potrebnom za izlagenje i čuvanje proizvoda. Na festivalu će se predstaviti proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači sokova, opreme za poslastičarstvo i pekarstvo i predstavnici poslastičarske industrije. Voditelji festivala su Dejan Pantelić i Irena Karaklajić.