WINE JAM – Festival vina autohtonih sorti i malih vinarija

404
views
Wine Jam - festival vina
Wine Jam - festival vina

U subotu 28.11.2015. će se održati 19. po redu festival WINE JAM, na kojem će se predstaviti vina autohtonih sorti i male vinarije.

Vina autohtonih sorti su sve zastupljenija na našem tržištu i sve više vinarija im posvećuje pažnju. U pitanju su prokupac, tamjanika, vranac, smederevka, kadarka…

A male vinarije? To su one vinarije koje rade potpuno suprotno principima industrije i velikih. U pitanju su male serije, par hektara vinograda, velika posvećenost svakom detalju i autorski pristup. Među malim vinarijama se kriju neotkrivena blaga. U njihovim vinima možemo naći originalnost, specifičan uticaj podneblja, nove ukuse… Oni su često marginalizovani i teško im je da budu prisutni na velikom tržištu, ali ako im se obezbedi poseban status među ljubiteljima vina, možemo biti sigurni da ćemo imati svetliju vinsku budućnost i veliki izbor dobrih i raznovrsnih vina.

Na ovom WINE JAM festivalu pojaviće se i nekoliko proizvođača sireva i mesnih proizvoda.

Bićete u prilici da probate vina sledećih proizvođača:
Čokot, Rakićević, Živković, Braća Rajković, Podrum Rajković, Vino Budimir, Aleksić, Villa Vina, Jokić, Spasić, Raj, Rašković, Plantaže, Arsenijević, Ivanović, Tošići, Čaša vina i priča, Somogyi, Stari hrast, Dajić, Botunjac, Antić, Acumincum, Stobi, Virtus, Toplički vinogradi,Đorđević, Mačkov podrum, Jović, Vilimonović, Mali podrum Gajić, Milojević,Plavinci.
Takođe i sirevi Kozari, Carpe diem i Paović pršute i sirevi.

Ulaz za posetioce je 500 din. Čaše se iznajmljuju po ceni povratne kaucije od 300 din.