Festival Vrteška – prvi internacionalni festival zanatskog piva

581
views
Festival Vrteška
Festival Vrteška

Festival Vrteška, prvi internacionalni festival zanatskog piva u regionu, će se održati 29.i 30.oktobra u Magacinu Depo.

Ovaj festival će okupiti najbolje svetske male pivare, sa preko 150 različitih piva od 40 tak najprogresivnijih i cenjenijih pivara sveta, iz 15 zemalja, uz domaću podršku.

Festival Vrteška organizuju najveći kraft bar Samo Pivo i pivara Kabinet Brewery. Posle potrage za odgovarajućim prostorom izabrali smo Magacin Depo.  S obzirom na rastuću popularnost zanatskog piva kao i impresivnu listu piva koju Vrteška sprema očekuje se da ovaj festival postane tradicionalan i da raste sa brojem događaja a samim tim i gostiju koje može da okupi.

Od Severne Amerike, preko evropskog kontinenta, do prostranstava Rusije, uzbudljiva vožnja vrteškom kroz pivske stilove i upoznavanje sa pivskim majstorima, pomeriće granice vašeg doživljaja piva. Preko 40 inostranih pivara, više od 150 piva iz 15 zemalja, koje svoje iskustvo nadograđuju već 20 godina, a ekskluzivno, prvi put u Srbiji, svojom maštom, uz podršku domaćih pivara.