Otvoreno bure beogradske rakije

70
views
Beogradska destilerija
Beogradska destilerija

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, otvoreno je hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premium dunjevačom, koja je dobila naziv Beogradska rakija.

Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu, koja se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 19, i koja se može posetiti i u okviru turističkih Rakija tura.

Belgrade Urban Distillery je zanatska destilerija u kojoj se proizvodi preko 20 vrsta rakija i jakih alkoholnih pića u ograničenim serijama. Proizvodnja se obavlja na tri destilaciona aparata od 120 do 300 litara Voćnjaci i primarna proizvodnja se nalaze na jugu Srbije, dok se u Beogradu, na Dorćolu, obavlja završni deo proizvodnje od odležavanja i starenja destilata do finalnog proizvoda.

„Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime se ukus rakije menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu.“, pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena Beogradska rakija. On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da „odleži“.

Beogradska destilerija
Beogradska destilerija

„Beogradska rakija će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda.“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, dodao da treba da promovišemo ono što imamo a drugi nemaju i pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije.

Predlozi za etiketu se mogu poslati na mejl adresu pr@belgrade-distillery.com