PINK WEEK Hrvatska – nedelja ružičastih jelovnika

427
views
Pink week
Pink week

PINK WEEK je enološko gastronomski projekt sa humanitarnim ciljem koji se organizuje svake godine u Hrvatskoj.

PINK WEEK je manifestacija koja najavljuje i naslanja se na PINK DAY, najveći regionalni festival ružičastih vina koji već treću godinu uspešno organizuje Udruženje Žene i vino Hrvatske (WOW – Women on Wine). Tokom nedelje ružičastih jelovnika  od 1. do 6. marta, izabrani restorani iz cele Hrvatske osmišljavaju jelovnik u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ga po promotivnoj ceni, a sredstva se prikupljaju za aparat za intraoperativno zračenje za žene obolele od raka dojke.

Le prase
Le prase

U svakom restoranu se nalazi kasica prasica “Le prase” u koju svi gosti i učesnici Pink Weeka mogu ubaciti dobrovoljni prilog za donaciju. Uz ružičastu hranu serviraju se isključivo rose (ružičasta) vina i pjenušci raznih hrvatskih vinara koji će se predstaviti na Pink Day festivalu. U nedelji ružičastih jelovnika učestvuje 30 restorana iz cele Hrvatske.

ZAGREB: Agava, Apetit City, Atlanta Bocca Marai, Balon, Bistro Apetit, Fajn, Bistro Karlo, Le Bistro – Esplanade, Les ponts, Pauza, Rougemarin, RougeMarin, Restoran Taverna Kraljevec, Pizzeria Chateau des Jardins, Pizzeria Duksa, Pizzeria O’Hara
VELIKA GORICA: Mon Ami
MURTER: Konoba Boba
ZADAR: Kornat
SPLIT: Bokeria, Adriatic Grašo, Paradigma, Zinfandel, Zrno soli
MEĐIMURJE: Mamica, Pušćine; Hotel Panorama, Prelog
ZAGORJE: Vuglec Breg
SISAK : Coctail
DUBROVNIK : Pantarul