Radisson Blu Old Mill Larder + Lounge – tradicija i inovacija

711
views
Radisson

Novi beogradski hotel “Radisson Blu Old Mill Hotel” je na svečanom otvaranju u neodoljivoj mešavini ukusa i mirisa predstavio svoj vrhunski restoran i bar, OMB Larder + Lounge.

Na sve posetioce ovog hotela posebno ostavlja utisak neobična priča koja prikazuje istoriju i tradiciju na svakom koraku. Izvorni kulinarski koncept Hotela Radisson Blu Old Mill, mešavina tradicionalne i modernističke kuhinje, savršeno se uklapa u ambijent zdanja Starog mlina koji spaja autentičnu baštinu i moderan enterijer industrijskog stila.

OMB Larder + Lounge
Hotelski restoran i bar, OMB Larder + Lounge, promovišu srpsku kulinarsku tradiciju, nudeći na svom bogatom meniju sveže namirnice lokalnih proizvođača pripremljene na kreativan način, u skladu sa tehnologijom modernističke kuhinje, što je svojevrstan novitet u našem gradu. Neobične kombinacije tradicionalnih srpskih jela na meniju, koje glavni kuvar Fabrizio Biđi priprema uz pomoć nove tehnologije modernističke kuhinje, obećavaju nesvakidašnji gastronomski doživljaj i mame svakoga ko ih isproba da ponovo poseti restoran.

Slow_food

Koncept za uživanje – Slow Food
Restoran OMB Larder neguje koncept spore hrane (”Slow food”), namenjen hedonistima i istinskim ljubiteljima hrane koji polako uživaju u svakom zalogaju obroka i smatraju gastronomsko uživanje načinom života. Ovaj koncept je predstavljen pre 30 godina, kao alternativa brzoj hrani (”Fast food”), u nastojanju da se očuva nasleđe tradicionalne i regionalne kuhinje i podstakne poljoprivreda i stočarstvo u lokalnim eko-sistemima. U restoranu je uveden i inovativni, održivi koncept “nulte kilometraže”, što znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača. Na meniju su jagnjetina sa Stare planine, meso mangulice, domaći sir, maline i pivo domaćeg proizvođača Kabinet pravljeno po originalnoj recepturi. Sve namirnice su vrhunskog kvaliteta, pažljivo odabrane i maštovito kombinovane u jelima raznovrsnih boja i prefinjenih ukusa.

Nedeljni ručak, u terminu od 12:00 do 17:00 časova, na kome se mogu isprobati brojni specijaliteti sa menija, uz bogat izbor kolača i domaćih vina, predstavlja pravu priliku za upoznavanje sa ovim ambijentom.

Sladoled
Sladoled

Kombinacija iz snova – Interaktivni sladoled ”Ice Lab” i Leonardo Leli kafa
U ponudi deserta, posebno mesto ima sladoled pripremljen u svojevrsnoj laboratoriji, tzv. ”Ice Lab”, sa tekućim azotom na 195.72° C ispod nule. Sladoled raznovrsnih ukusa savršeno se stapa sa izuzetnom aromom kafe Arabika i Robusta, italijanskog brenda Leonardo Leli (Leonardo Lelli), koja se može naći samo u ovom hotelu.

Kafa Leonardo Leli ima svoju posebnu priču. Zelena zrna kafe se ručno beru u Hondurasu i Gvatemali, a zatim se čuvaju u pržionici smeštenoj u italijanskom gradu Bolonji. Kafa se prži samo po narudžbini jer se na taj način čuva svež miris i aroma eteričnih ulja. U duhu italijanske tradicije, stručnjaci ovog brenda su nastojali da pronađu najbolju mešavinu različitih ukusa. Savršena aroma espresa i turske kafe Leonardo Leli koja se služi u Radisson Blu Old Mill Hotelu sadrži 75% vrste Arabika koja pruža bogatstvo ukusa i 25% vrste Robusta koja daje snagu, ali ljubitelji kafe takođe mogu uživati i u punom ukusu kafe 100% Arabika ili 100% Robusta.

Kokteli
Kokteli

Bar OMB Lounge
Bar nudi novu, maštovitu paletu koktela napravljenih od svežeg voća i vrhunskih pića koji pružaju istinsko uživanje uz ukusne grickalice i lagana jela poput hamburgera, testenine i sl. Sofisticirani ambijent bara je idealan za poslovne sastanke ili spontano prijateljsko ćaskanje, a u letnjim mesecima je otvorena i bašta na prostranom platou ispred hotela

Ovaj hotel predstavlja priču o Beogradu i srpskoj tradiciji i zapravo je jedinstvena oaza koja pruža priliku da se istovremeno baci pogled i u prošlost i u budućnost, u spektakularnom svetu gastronomije koji nas čeka da ga otkrijemo. Svaki hotel čine ljudi, a u Radisson Blu Old Mil hotelu ćete već posle prve posete da se osećate kao kod kuće, jer svi zaposleni su posvećeni da gosti u potpunosti uživaju u doživljaju tradicije na nov i osvežavajući način.