Sajam etno hrane i pića

539
views
Etno sajam
Etno sajam

Od 23 do 26. novembra se na Beogradskom sajmu održava tradicionalni sajam etno hrane i pića.

Međunarodni sajam hrane, pića i opreme je regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima i na tradicionalni način. Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Mnogi od ovih proizvoda se smatraju nacionalnim specijalitetima

Na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti više hiljada različitih proizvoda iz cele Srbije i inostranstva, najčešće na zbirnim štandovima grupisanim po reginalnom principu.

Pored hrane i pića, među eksponatima će se naći i oprema za čuvanje hrane, kao i oprema za zanatsku proizvodnju hrane.

Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje. Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.

Pokrovitelji sajma Etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grad Beograd i Beogradski sajam.