Tajvanski gua bao sendvič u Berlinu

1119
views
Tajvanske nudle
Tajvanske nudle

Tajvanska kuhinja još nije stigla do Beograda, pitanje je da li će ikada, ali ako imate priliku da posetite Berlin obavezno posetite Lon Men’s Noodle House i obavezno probajte gua bao sendvič.

Kada bih odgovarala na pitanje u spomenaru “Koje je tvoje omiljeno jelo” odgovorila bi gua bao sendvič, iako bi verovatno taj odgovor mogao da se smatra “umišljenim” jer sam gua bao jela samo jednom u životu, postoje ta neka jela koja ostave ogroman utisak na nas – i onda je sasvim u redu da ih stavimo u kategoriju “najboljih”.

Gua bao
Gua bao

Lon Men’s Noodle House se nalazi u ulici u Berlinu koja se smatra centrom azijske hrane, a ovo mesto je preslikano iz američkih filmova – malo, krcato, sa jednostavnim stolovima, ventilator i rese na vratima koje lelujaju. Od tople supe sa nudlama koje se prave na licu mesta do popularnih gua bao sendviča, atmosfera je topla, brza i ispunjena razmenom porudžbina na nepoznatom jeziku – a naš prijatelj Aleksandar ga je dobro najavio, rekao je da će to biti jedno od najboljih gastronomskih iskustava u Berlinu.

Gua bao sendviči su klasična tajvanska brza hrana, a prave se od zemičke od parenog testa, sa dodatkom svinjskog ili pačećeg mesa i povrća. Ovaj tajvanski hamburger je poznat i po nazivu hó͘-kā-ti (tigar jede prase), jer njegova zemička podseća na čeljust u kojoj se nalazi hrana.

Tajvanski hamburger
Tajvanski hamburger

Ovo je restoran koji bi trebalo da stavite na svoju listu “za obići” kada ste sledeći put u Berlinu, ne samo zbog hrane, koja je odlična, već i zato što je to iskorak u jedan drugi svet.

Lon-Men’s Noodle House
Kantstrasse 33
10625 Berlin Charlottenburg