Thai Park – tajlandska pijaca na otvorenom u Berlinu

1398
views
Tajlandska pijaca
Tajlandska pijaca

Za sve one koji posećuju Berlin, a žele da vide, iskuse i okuse nešto drugačije – obavezna destinacija je tajlandska pijaca na otvorenom koja se nalazi u okviru Preußenpark-a.

Kada se prođu klasične turističke lokacije, tajlandski park je savršeno mesto za odmor, opuštanje i uživanje u hrani. Park se nalazi u Wilmersdorfu, metro stanica Fehrbelliner Platz, i predstavlja centralno mesto okupljanja tajlandske zajednice u Berlinu.

Tajlandska pijaca
Tajlandska pijaca

Pre nekoliko godina, Tajlanđani su počeli spontano da se okupljaju u ovom parku vikendom, donoseći sa sobom hranu i piće. Porodice i prijatelji su ceo dan uživali na suncu uz društvene igre, kocku, razgovor i naravno hranu i piće. Vremenom se to privatno okupljanje pretvorilo u pijacu na otvorenom, gde može da se nađe najbolja domaća tajlandska hrana u Berlinu.

Tajlandska pijaca
Tajlandska pijaca
Tajlandska pijaca
Tajlandska pijaca

Vikendom, Thai porodice dolaze veoma rano i zauzimaju svoje mesto u parku, a sa sobom donose posuđe, plinske gorionike, čaše, flaše i namirnice koje postavljaju na malim štandovima. Zaštićeni od sunca šarenim suncobranima, na štandovima se pripremaju tradicionalna tajlandska jela kao što su Pad Thai, pržena riba i svinjski stomak a sa kokosom, pržene banane i tajlandski ledeni čaj.

Pad Thai
Pad Thai
Pohovana banana
Pohovana banana

Deo jela je unapred pripremljen, a neka jela se pripremaju na licu mesta, a cene se kreću do 5 evra. Ovo nije mesto gde se provodi pola sata, posetioci parka uglavnom provode celo prepodne ili poslepodne u parku – uz ćebad prostrtu po travi, uz knjigu, muziku i društvao, uživaju na suncu uz tajlandske specijalitete.

Thai Park
Fehrbelliner Platz
10707 Berlin, Wilmersdorf