Uz hranu počinje priča
RecenzijeB Honey med – najslađi poklon

B Honey med – najslađi poklon

Zbog potrebe da se vrate prirodi, porodica Budimčić je pokrenula sopstvenu proizvodnju meda pod imenom B Honey.

Sa svojim prvim košnicama smeštenim između južnih obronaka vojvođanske planine, Fruške gore i desne obale Dunava, u sremačkom mestu Krčedin porodica Budimčić je razvila ponudu lokalnog meda i originalnih pčelinjih proizvoda – B Honey med.

Pod okriljem porodične proizvodnje nastaje B Honey linija proizvoda čija je osnova odličan, lokalni med. Pored osnovne ponude meda, asortiman čine i poklon tube koje su zanimljivo dizajnirane i čine idealan poklon za sve prilike.

B Honey med
B Honey med

B Honey med je sa porodičnog pčelinjaka kao i med od pažljivo biranih pčelara. A kako su nam ispričali članovi porodice Budimčić proces za otkup meda je takav da svaki pčelar mora da ima registrovano poljoprivreno gazdinstvo koje je pod kontrolom veterinarske stanice. Skladištenje meda se vrši u posebnoj prostoriji i čuva na određenoj temperaturi, dok se pakovanje vrši ručno u zavisnosti da li se radi o standardnom pakovanju, kompanijskom poklonu ili venčanju.

U ponudi je pet vrsta meda: bagremov med, livadski med, lipov med, suncokretov med, šumski med

Bagremov med
Bagremov med

O medu
Med nastaje aktivnošću pčela radilica koje sakupljaju nektar iz najrazličitijih cvetova i biljaka. Prerađujući ga u svom organizmu, dodaju mu jedinstvene lekovite enzime, skladište ga u saću, te ga tu i druge pčele konzumiranjem obogaćuju.

  1. Prirodni konzervansi meda – etarska ulja, mravlja, jabučna, vinska i mlečna kiselina
  2. Vitamini: U medu su najzastupljeniji vitamini B kompleksa (B1, B2, B3, B6), oko 10 mg vitamina C, dok 79 odsto ove namirnice čine razne vrste šećera (fruktoza, dekstroza, saharoza, maltoza).
  3. Energetska vrednost u 100 grama meda je oko 1,5 kJ, pa je njegovo nutritivno dejstvo intenzivno i u malim količinama.
  4. Minerali: gvožđe, bakar, mangan, silicijum, hlor, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor, aluminijum, magnezijum. .

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama