Coffee Cake Bakery – kolači, kafa i pecivo

2328
views
Coffee&Cake
Coffee&Cake

Na adresi  Kursulina 41, odmah pored Kalenić pijace otvoren je novi Coffee Cake Bakery. Savršeno mesto da svratite na doručak, kafu i pecivo za poneti.

Prvi lokal Coffe Cake Bakery je otvoren sredinom prošle godine na uglu Bulevara kralja Aleksandra i ulice Stanislava Sremčevića (nekada Batutova). Sada na dve lokacije, gostima se nudi jedinstven spoj užitka u interesantnom pecivu, zavodljivim slatkišima i odličnim kafama.

Kroasan
Kroasan

Novi lokal je manji po površini ali po asortimanu nikako ne zaostaje. Slani deo započinje originalnom bugacom (grčka verzija bureka sa tankim korama, maslinovim uljem i sirom), sledi slano dansko pecivo, potom nekoliko pita (spanać, meso i praziluk, neobično ukusna sa piletinom, paprikom i slaninicom) i fokaća. U odeljku sa sendvičima su takođe nestandardne kombinacije (od posne sa patlidžanom, tikvicama, rukolom i sušenim paradajzom do onih sa ementalerom, ćuretinom, mortadelom…).

Slatki deo uključuje sjajan flan sa jabukama i šljivama kao i naš favorit, slatku perecu sa bademima. Kroasani u nekoliko verzija, razni mafini, kao i pozamašan izbor kolača inspiracija su za dolazak u svako doba dana.

Kolači sveta
Kolači sveta

Obučeni tim barista priprema jako dobre kafe, u ponudi je i prava domaća/turska sa sve džezvom, tu su i razne verzije čokolada i smothiesa, a uz svaki napitak služi se originalan osvežavajući „French cake“.

U ponudi su i proizvodi savršeni za poklon, kojima će se obradovati svaki sladokusac: kolačići u obliku srca i “Kolači sveta” (Marsejski, Dablinski, Sicilijanski, Kolač iz Briža i Kolač iz Nape)

Coffee Cake Bakery, Bulevar kralja Aleksandra 304 & Kursulina 41