Crna ovca – magično mesto gde nastaje sladoled

5025
views
Crna ovca
Crna ovca

U ulici Kralja Petra, ušuškana između dizajnerskih lokala, nalazi se Crna Ovca sladoled… Ovo je priča o – sladoledžinici, sladoled radionici, magičnom mestu gde nastaje sladoled!

Krećemo da pričamo priču od početka, mada kako to uglavnom biva, svako ima drugačije viđenje početka. Recimo da je to bilo nekada davno, i to na Balkanu, konkretnije u Srbiji. E tu u Srbiji, bila su četiri turistička vodiča. I kao što samo ime kaže, vodili su turiste. Gde su ih vodili? Pa recimo širom sveta. Pored toga što su vodili turiste širom sveta, oni su i jeli sladoled – širom istog tog sveta. Zašto baš sladoled? Zato što ga vole, ali baš mnogo! I onda je došao trenutak, koji svima kad tad dođe – kao kriza srednjih godina, da pokrenu nešto svoje – i tu je početak Crne Ovce.

Crna ovca sladoled
Crna ovca sladoled

Kao što smo i mi hteli da ispričamo priču od početka, tako su i oni hteli da prave sladoled od početka. I odatle i naziv – Crna Ovca. Malo humora, malo kritike, malo poigravanja sa idejom da svaki posao koji se kreće pošteno, peške i malim koracima – u današnje vreme je ovca, crne boje.

Pre nego što su sami postali sladoled majstori, junaci ove priče su pojeli “1000 i 1000” sladoleda. Pa su onda sami učili da naprave sladoled, i tada su pojeli “1000 i 1000” sladoleda. Pa su otvorili sladoled radionicu, i evo i dan danas jedu “1000 i 1000” sladoleda.

Kornet
Kornet

Od početka su znali da žele sladoled prilagođen “srpskom” ukus. Sladoled koji nije ni previše hladan ni previše sladak. Sladoled u koji idu domaći sastojci i to u velikim količinama, koji se nabavljaju od malih proizvođača, pa možemo da ga svojatamo – kako je to pravi srpski sladoled.

Crna ovca
Crna ovca

U prvih 47 dana rada imali su 48 različitih ukusa. Kada smišljaju nove ukuse, ne poznaju granice, sem onda kada probaju da naprave nešto pa im ne uspe. Onda probaju ponovo.
Tako su došli do sladoleda od kajmaka, sladoleda od gorgonzole, a trenutno rade na sladoledu sa ukusom piva…

Ukusi
Ukusi

Pokušali smo da izvučemo listu omiljenih ukusa, krenuli smo da zapisujemo i pošto smo morali da okrenemo drugi list paprira, shvatili smo da su im svi ukusi omiljeni!
Pa ćemo reći da svakako treba probati sve ukuse, ali posebno susam, orah, malinu, đanduju, slanu karamelu i kajsiju! I čokoladu!! I kafu!!! I sve!!!!
I u kornetu, i na štapiću, i u posudici, i za poneti….

Ova naša priča se završava u ulici Kralja Petra, u sladoledžinici Crna ovca, gde četiri “pastira” (malo pesničke slobode) čuvaju Crnu Ovcu. Kada kažemo Crna Ovca, mislimo sladoled!

Kralja Petra 58
Belgrade, Serbia
063 1709990
http://www.crnaovca.rs/