Uz hranu počinje priča
RecenzijeSirova lepota sirovih HomeMade kolača

Sirova lepota sirovih HomeMade kolača

Da li sirovi kolači mogu da budu lepi? Da li sirovi kolači mogu da budu slatki, kremasti i ukusni?

Sve češće pričamo i promišljamo o načinima pripreme i poreklu hrane. Sve češće se reč sirovo pojavljuje u istoj rečenici sa hranom. Ali da li znamo šta je sirova hrana, i da li nas ona na bilo koji način ograničava, na primer – da li to znači da ne možemo da jedemo kolače?

Jedna od najjednostavnijih definicija sirove hrane bi bila da je u pitanju hrana koja se priprema bez termičke obrade od sirovina biljnog porekla. 

Za neke je ishrana na bazi sirovih namirnica istraživanje, a za neke svakodnevna zdravstvena potreba. U svakom slučaju je u pitanju potraga za proizvodima koji su pripremljeni na pravilan način sa odgovarajućim namirnicama. Ta potraga se nikako ne zaustavlja kada su kolači u pitanju.

Kompanija HomeMade je u potrazi za novim ukusima, prepoznala potrebu na tržištu za sirovim kolačima. Posle meseci upoznavanja sa pravilima presne ishrane, potrage za najkvalitetnijim sirovinama i kreiranjem recepture koja će biti u skladu sa potrebama osoba sa dijabetesom i savršenog vizuelnog identiteta – stručni tim HomeMade je osmislio tri nova sirova kolača – koje već godinu dana nude svojim kupcima iz Beograda i Novog Sada. Pozitivne reakcije su potvrdile ispravnost njihovog inovatorskog pristupa, imajući u vidu da su se prvi usudili da naprave korake u ovoj oblasti.

Sirovi kolači (raw cakes) ne sadrže šećer, trans masti, brašno, niti bilo kakve sirovine životinjskog porekla (mleko, jaja), a pogodni su za osobe sa dijabetesom, vegeterijance i vegane, i proizvedeni bez termičke obrade.

Priprema malina kokos
Priprema malina kokos

U HomeMade ponudi su čoko urma, malina kokos i narandža urma.

  • Čoko urma –  Suve urme, sirovi badem, voda, kakao puter (sirovi, organski), kakao prah (sirovi, organski), kokosovo ulje (organsko), agava sirup (organski), sirovi indijski orah, svež avokado.
  • Malina kokos – Maline, sirovi indijski orah, sirovi badem, kakao, kokosovo ulje, agava sirup.
  • Narandža urma – Sveže narandže, sušene urme, sirovi indijski orah, sirovi badem, kakao, agava sirup.

Da li sirovi kolači mogu da budu lepi? Da! Da li sirovi kolači mogu da budu slatki, kremasti i ukusni. Ooooo, da!
A najlepše od svega je naravno činjenica da se sirovi kolači sada nalaze na slavljima i proslavama na kojima do sada nije bilo kolača – gde slavljenici najzad mogu da uživaju u parčetu svoje slavljeničke torte.

Pored odgovaranja na potrebe onih kojima zdravstveno stanje zahteva presnu ishranu, sirovi kolači su sada dostupni i onima koji se nikada nisu susreli sa ovom vrstom ishrane a koji sada mogu da okuse nešto novo, kvalitetno, ukusno – i da, sirovo.

A HomeMade najavljuje i nove ukuse, kojima se unapred radujemo.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama