Sugar & Spice – disko palačinke

3421
views
Sugar & Spice
Sugar & Spice

Potpuno originalan, totalno retro, a sasvim moderan, Sugar & Spice postavlja nove standarde zabave, gastronomskog i audio-vizuelnog doživljaja.

Smešteno u prizemlju hotela Jugoslavija, nasuprot čuvenog Intergalactic Diner-a, Sugar & Spice jeste jedno od onih mesta koje se dugo pamte. Enterijer vodi direktno u središte osamdesetih i sve je tu: od svetlosnih efekata do devojaka u rolšuama, dok muzički ugođaj uspešno krstari raznim epohama.

Rolšue
Rolšue

Kompletan jelovnik je predstavljen u formi davno zaboravljenog duplog albuma sa sve pločama na čijim se A i B stranama nalaze različita jela i pića donoseći niz senzacija u svima kombinacijama.

Čokoladni šejk
Čokoladni šejk

Osnova za maštovito poigravanje su tri podlove za sva jela: vafl, evropske i američke palačinke. Na tom temelju šetnja dalje kreće kroz moderno iščitavanje svetskih kuhinja: od Won Ton gambora, preko halumija i Kofte kebaba, do jagnjetine i bifteka u sosu od ostriga, ne zaboravljajući klasike kao što su Sloopy Joe, fjorentina i Pizzacake. Sa slatke strane kreacije idu od Dark Blue i Apple crumble, preko Rose Pose sa džemom  od ruža i Lemon Jelly-ja, do Mango Jumbo i Prachy Keen…

Nutty nutela
Nutty nutela: lešnik fudge, nutela, mrvljeni lešnik, sirup od lešnika i sladoled od vanile

Potpuno i totalno, začinjeno i zašećereno, magično i uzbudljivo u svakom detalju i pogledu.

Bulevar Nikole Tesle br. 3
www.sugarandspice.rs

Tekst: Peđa Kresojević, časopis Vino i Fino