Recept za čokoladni kapkejk

1897
views
Cupcakes
Cupcakes

Recept za čokoladni kapkejk (choco cupcake) vam predstavljamo u saradnji sa stranicom Kalupi i alat za fondan torte i kolače, gde možete pronaći veliki izbor kalupa, ukrasa i saveta za pripremu slatkiša.

Recept za kapkejk 

Sastojci za kapkejk: 110 gr. brašna, 110 gr. šećera, 110 gr. putera, 2 jaja, 20 gr. čokolade u prahu (razmutiti sa malo vrele vode) 1/2 kašičice praška za peciva, 2-3 vanil šećera, 100 gr. drobljenih lešnika, 100gr. seckane mlečne čokolade, mleko po potrebi da se dobije polugusta smesa, da lepo spada sa kašike.

Sastojci za krem za ukrašavanje: 200ml  slatke pavlake, 200gr. čokolade (za kuvanje ili kombinacija mlečne i za kuvanje)

Priprema: Umutiti puter, šećer, vanil sećer i čokoladu u prahu penasto pa dodati 2 jaja, brašno, prašak za pecivo. Sve sastojke sjediniti mikserom pa dodati seckanu čokoladu i lešnike, ismešati kašikom i puniti korpice do 2/3 , peći na 180° C, voditi računa da se ne prepeče jer kada se ohladi, testo će se dodatno stegnuti zbog čokolade

Krem: Ugrejati 200ml slatke pavlake, ne sme da proključa, skloniti sa ringle i dodati 200gr. čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi, ohladiti na sobnoj temperaturi i umutiti mikserom 1-2 min., zatim puniti špric ukrašavanje i ukrasiti kapkejke prema želji.