Korisni saveti za doručak

2467
views
Doručak
Doručak

Kada žurimo da izađemo ujutru iz kuće, od svih jutarnjih obaveza najčešće nemamo dovoljno vremena da pripremimo doručak. Često se dešava da doručak ili preskočimo ili se odlučimo za najbržu varijantu kao što je pekara ili gotove grickalice.

Ipak, uz malo razmišljanja i planiranja možemo da učinimo da doručak bude sastavni deo naše jutarnje rutine.

1.Mislite na doručak kada idete u nabavku. Zvuči jednostavno, ali kupovinu namirnica za doručak lako previdimo. Razmislite o tome šta želite da jedete za doručak tokom nedelje – sveže voće, žitarice, ovsenu kašu, jogurt ili mafine. Šta god da je u pitanju, nabavite sve što vam je potrebno pre nego što započnete radnu nedelju. Veća je šansa da ćete pojesti bolji doručak kada imate sve stvari koje želite pri ruci.

Nabavka
Nabavka

2. Priprema doručka pre doručka. Vreme je dragoceno, a pripremu doručka možete olakšati ako unapred pripremite sve sastojke. Iseckajte voće uveče, izvadite sokovnik i pripremite ga za korišćenje, stavite sve sastojke za sendvič u  posudu, ostavite činiju, kašiku i žitarice spremne na kuhinjskom stolu.

Kornfleks
Kornfleks

3. Tvrdo kuvana jaja! Ako ih volite, tvrdo kuvana jaja su brz i lak doručak! Tvrdo kuvana jaja možete pripremiti u nedelju uveče, a koristićete ih tokom cele radne nedelje. Tvrdo kuvana jaja se brzo pripremaju, hranljiva su i mogu da se jedu ili zasebno ili u kombinaciji sa drugim namirnicama.

Kuvana jaja
Kuvana jaja

4. Hrana za doručak koja se priprema unapred. Kada je hrana pripremljena i na dohvat ruke mnogo je verovatnije da ćete se odlučiti da je pojedete. Nađite recept za nešto što vam se dopada i pripremite ga unapred – mafini, proja, “bonžita” pločice, integralno pecivo, pita sa sirom…..

Mafini
Mafini

5. Posude za poneti. Što manje posla imate da obavite ujutru, to bolje. Pripremite individualne porcije za doručak dan pre, a ujutru je jedino bitno da ih ne zaboravite u frižideru kada krenete iz kuće. U plastičnu posudu sa poklopcem možete sipati ovsene pahuljice/skuvanu kinou sa suvim voćem i bademima, iseckano voće i povrće,  obarena jaja sa salatom i integralni tost… Sve što može biti unapred zapakovano i spremno za poneti.

Kutija za doručak
Kutija za doručak