Uz hranu počinje priča
SavetiPokloni za ljubitelje vina

Pokloni za ljubitelje vina

Vreme je darivanju, u saradnji sa vinotekom “Vino i tako to” predlažemo vam poklone koji će obradovati svakog ljubitelja vina.

1. Pribor za otvaranje i sipanje vina

Većina početnika će se sigurno obradovati elegantnom priboru za otvaranje i sipanje vina – Ručni vadičep i set sa čepom, umetkom za sipanje vina i prstenom protiv prolivanja.

Set za vino
Set za vino

2. Vinske čaše

Praktičan poklon kao što su kvalitetne vinske čaše u kojima se razvija aroma vina su uvek dobar izbor.

Case

3. Vakum pumpa za vino

Vakum pumpa je dobar poklon za svakog vinoljupca, ali i za prijatelje koji često služe vina. U pitanju je jedan od najzgodnijih načina da sačuvate otvoreno vino koje često preostaje posle slava i proslava. Ova pumpa je jednostavna za upotrebu, a koristi se za vakumiranje već otvorenih flaša. Gumeni vakum čep se postavi na flašu i sa pumpom se isisava vazduh iz flaše. Kada se čuje klik, znači da je flaša vakumirana.

4. Vinski set za služenje i čuvanje vina

Idealan poklon za iskusnije ljubitelje vina i vinske entuzijaste. Kutija za vino u koju staju dve flaše odabranog vina, uz vadičep, termometar, zatvarač za flaše, umetak za sipanje vina i prsten protiv prolivanja.

 

Poklon kutija
Poklon kutija

5. Dekanteri

Pretakanje vina poboljšava ukus. Sve što je potrebno da uradite  je da sipate vino i sačekate najmanje 30 minuta, pre sipanja. Široko dno omogućava da vino “prodiše”.

Dekanteri
Dekanteri

6. Vino kao poklon

I najvažnije, samo vino čini idealan poklon za svakog ljubitelja vina.
Ako je sa ljubavlju i pažnjom upakovano u atraktivnoj ili drvenoj kutiji, izgledaće neodoljivo, a za specijalne prilike, tu su šampanjac i penušava vina. Zanimljivi su i pokloni u kojima je vino ukombinovano sa ostalim delikatesima kao što su čokolada, kvalitetna šunka, italijanski specijaliteti: pasta, pesto i maslinovo ulje – bezbroj kombinacija je na raspolaganju.

Pustite svojoj mašti na volju i uživajte u odabiru najlepših poklona za ljubitelje vina.

Predlog poklona urađen u saradnji sa vinotekom Vino i tako to.

Ul. Mileševska 20

Vino i tako to
Vino i tako to

 

 

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama