Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiCasa Nova - Ukusi Francuske 2017

Casa Nova – Ukusi Francuske 2017

U samom centru Beograda, na Dorćolu, u starom gradskom kraju poznatom po svom multikulturalnom ambijentu, nalazi se restoran italijansko-francuske kuhinje Casa Nova.

Casa Nova restoran ove godine drugi put učestvuje u manifestaciji Ukusi Francuske, kada će se u jednom danu (21. mart) na 5 kontinenata u 1000 odabranih restorana ponuditi vrhunski francuski specijaliteti.

Na meniju restorana povodom proslave francuske kuhinje gosti će imati priliku da poruče:

  • Potaž od bundeve
  • Francuska supa od luka
  • Tuna Stek u limun sosu
  • Biftek u sosu od tartufa
  • Limun tart
  • Čokoladni sufle

Pri uređenju enterijera restorana aktivno je učesvovao i sam vlasnik restorana tako da se vodilo računa o najsitnijim detaljima, vinoteka od kovanog gvožđa, oslikani zidovi, mala galerija sa nekoliko stolova, diskretno svetlo kućne lampe, udobne stolice, tako da boravak bude što prijatniji.
Bašta restorana pruža sve mogućnosti za prijatan boravak i opuštanje u toku i posle radnog dana, ali i za osveženje svima koji su se odlučili da provedu dan razgledajući znamenitosti Beograda.

U ponudi su salate, paste, biftek, piletina, ćuretina,… po receptima italijanske i francuske kuhinje. Ali, ovde možete pojesti i odlično pripremljene plodove mora i nekoliko vrsta ribe.

Casa Nova izdvaja – “Biftek u sosu od tartufa”, a odmah tu je i “Peper stek” – biftek u sosu od zelenog bibera. Testenine, sirevi i sosevi, od kojih je “Sos sa 4 vrste sira” – najbolji u gradu!

Tiramisu, profiterole, čokoladni sufle i čokoladni mus… Ako zelite da probate najfilovanije, najbogatije i najneobičnije palačinke u gradu, naručite punjene palačinke sa flambiranim jabukama na rumu, pinjolima, suvim grožđem, preko kojih se preliva karamel sos, čokolada i sladoled od vanile!
Telefon: +381 11 303 68 68
E-mail: casanovaristoranti@gmail.com
Adresa: Gospodar Jovanova 42a,
Gornji Dorćol,
Beograd

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama