Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiDanuška Kumara - šef hotela Hyatt Regency

Danuška Kumara – šef hotela Hyatt Regency

Hyatt Regency Beograd je predstavio novog glavnog kuvara Danušku Kumaru.

Prethodnih nekoliko godina, šef Danuška je radio u Aziji, Bliskom Istoku, Evropi i Africi. Ovo je njegov veliki povratak u srpsku prestonicu, gde je već bio deo Hyatt Regency Beograd tima u periodu od 2010. do 2014. godine.
Šef Danuška je poreklom iz Šri Lanke gde započinje svoju profesionalnu karijeru, nakon čega odlazi da radi u Grand Hyatt Dubai hotel gde dalje unapređuje svoje kulinarske sposobnosti.

Danuška Kumara
Danuška Kumara

Takođe se usavršavao u nekim od najprestižnijih hotela u Evropi i stekao iskustvo u modernoj evropskoj, italijanskoj, mediteranskoj i srpskoj kuhinji. Može da se pohvali izuzetnim veštinama u skoro svim tipovima azijske kuhinje, kao što su kuhinja iz Šri Lanke, Indije, Vijetnama, Singapura, Indonezije i Tajlanda.
Kako i šef Danu sam kaže, susreće se sa raznim izazovima, a jedan od njih je da mora da ustaje veoma rano iako je prethodnu noć do kasno ostao u kuhinji. Međutim, smatra da se umor lako prevazilazi ukoliko se radi u prijatnoj atmosferi, sa timom koji je posvećen i ima pozitivan pristup.
Šef Danuška među svojim priznanjima ima i bronzanu medalju koju je osvojio za meni od pet jela, u Šri Lanci. Takođe je nagrađivan od strane svojih kolega i Hyatt korporacije, u Grand Hyatt hotelu u Dubaiju.

U danima koje dolaze očekuju nas novine i iznenađenja Danuškinog kulinarskog umeća.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama