Degustacioni jelovnik

1044
views
Radisson
Radisson

Degustacioni jelovnik i degustacija su  francuski kulinarski termini koji se odnose na isprobavanje nekoliko jela koja se serviraju jedno za drugim.

Degustacioni jelovnik je obrok gde je ideja da se u hrani uživa svim čulima, duži vremenski period sa dobrim društvom, pritom uvažavajući vrhunske sastojke i kulinarsku veštinu kuvara.

Degustacioni meniji su postali sve popularniji jer omogućavaju kuvarima da prikažu svoju tehniku pripreme u okviru nekoliko jela. Ako se odlučite za degustacioni meni potrebno je da odvojite nekoliko sati u uživanju u hrani, jer on može da se sastoji od šest do dvadeset jela. Meni se često uparuje sa vinom ili pivom ili drugim pićem koje se na najbolji način slaže sa ukusom hrane.

Nekada su jela koja su se nalazila na degustacionom meniju bila manja, dok se u okviru moderne degustacije koja potiče iz francuskih kuhinja na početku 20. veka, služe obroci pune veličine.

Postavljajte pitanja!
Pošto je ideja degustacionog menija vrhunsko uživanje u hrani, svakoj namirnici i upoznavanju filozofije i veštine kuvara, važno je da postavljate pitanja. Pitajte od kojih sastojaka je pripremljeno jelo, na koji način i zašto…. Saznajte šta je kuvar želeo da vam ispriča svakim jelom.

OMB Larder & Lounge
OMB Larder & Lounge

Nekoliko restorana u Beogradu nudi degustacione menije.