Predlog za kućni bioskop: film i hrana – drugi deo

768
views
Julie & Julia
Julie & Julia

Da li je vreme praznika, vikend ili poslepodne, filmovi nas uvode u neki novi svet i u neku novu dimenziju, kao i hrana.

Nastavljamo dalje sa predlozima za kućni bioskop. Posle prvih pet filmskih ostvarenja u kojima glavnu ulogu igra hrana, predstavljamo vam sledećih pet filmskih delikatese iz Tajvana, Amerike, Nemačke i Japana.

Eat Drink Man Woman (Jesti Piti Muškarac Žena)
Film čuvenog režisera Ang Lija, koji prikazuje život jedne porodice. Centralni lik je glavni kuvar čije je jedino pravo sredstvo komunikacije sa svoje tri ćerke komplikovana večera, koju kuva za njih svake nedelje. Naizmenično smešan i dirljiv, ovaj film je zaslužno nominovan za Oskara.

Eat Drink Man Woman
Eat Drink Man Woman

Tampopo
Ova japanska komedija govori o udovici koja sanja da otvori Noodle Bar i pronalazi neočekivanu pomoć od kamiondžije. Nekoliko priča je isprepletano u ovoj drami, a svaka odražava neki aspekt odnosa likova sa hranom.

Tampopo
Tampopo

Julie & Julia (Džuli i Džulija)
Priča o čuvenoj Džuliji Čajld, i njenom početku profesionalnog kuvanja u Francuskoj, isprepletana je sa pričom Džuli Pauel koja je 2002. godine prihvatila izazov da skuva sve recepte iz prve knjige recepata Džulije Čajld.

Julie & Julia
Julie & Julia

Soul kitchen (Soul kuhinja)
U Hamburgu, kuvar grčkog porekla Zinos pokušava da izađe na kraj sa mnogobrojnim problemima, ali sve postaje mnogo komplikovanije kada restoran prepusti bratu, koji je upravo izašao iz zatvora.

Soul Kitchen
Soul Kitchen

Jiro Dreams of Sushi (Džiro, snovi o sušiju)
Restoran u Tokiju, ima 10 sedišta i 3 Michelin zvezde. U pitanju je dokumentarac koji prikazuje fanatizam majstora sušija. Suši majstor Džiro ima 90 godina, i veruje da ima još toliko da nauči.”Uvek postoji čežnja da se postigne više” kaže on.”Ja ću nastaviti da se penjem, pokušavajući da stignemo do vrha, ali niko ne zna gde je vrh”.

Jiro dreams of sushi
Jiro dreams of sushi