Tajna koja se ljubomorno čuva

1090
views
Čokolada
Čokolada

Čokolada je nekada bila piće bogova drevnih Asteka, a danas je jedan od omiljenih slatkiša.

Od kada je u 17. veku napravljena prva čokoladna pralina, osmišljeno je mnogo različitih receptura širom sveta.

Najzdraviji sastojci čokolade su flavonoidi, sa jakim antioksidantnim dejstvom, pa tako ovaj slatkiš snižava loš holesterol u krvi, smanjuje krvni pritisak i čisti krvne sudove. Čokolada sadrži i feniletilamin (koji deluje kao prirodni lek protiv depresije) i teobromin (zadužen za dobro raspoloženje i osećanje sreće). Ima i vitamine A, B1, B2, D i E, ali i veliku kalorijsku vrednost: oko 500 kalorija na 100 grama.

Prefinjeni ukus i odabrani sastojci

Umetnost pravljenja čokolade zahteva potpunu posvećenost. Da bi se napravila prava čokolada, potrebno je pažljivo odabrati najkvalitetnije sastojke, izdvojiti u proizvodnji suvišni vazduh i vodu koji mogu da kvare ukus i pronaći način da se sačuva tekstura i aroma. Za vrhunski kvalitet čokolade važan je procenat kakao delova, ali i poreklo i vrsta kakao zrna. Svaki čokolatijer, pored znanja i veštine, mora da poseduje inspiraciju i strast sladokusca kako bi mogao da razvija recepture.

wellbe
wellbe

Kompanija Bambi je pred kraj prošle godine obogatila svoj asortiman sa novim brendom WellBe, iza kojeg se krije iznenađujućih 6 novih ukusa čokolade. Razgovarali smo sa Draganom Šarenac iz Bambija o procesu nastanka čokolade, i magiji koja je zaslužna da se nova čokolada nađe u asortimanu:

: U potrazi za novinom u svetu naših čokolada, vodili smo se onim što današnjem potrošaču treba: prefinjen dizajn, superioran ukus, kvalitet i – element iznenađenja. Krajnji rezultat su WellBE čokolade koje nudi sve to, i više! Pored već prepoznatljivih „Bambi” čokolada, našoj ponudi smo dodali i namenske čokolade, koje odgovaraju na dnevne izazove savremenog potrošača – stres, nedostatak koncentracije i energije…

Svaka od namenskih čokolada sadrži kvalitetne sastojke i posebno odabrane minerale i vitamine kako bi zadovoljile različite potrebe modernog čoveka.

  • Wake Up crna čokolada sa kofeinom je tu da vam pomogne da lakše započnete dan. Najfinija crna čokolade sa kofeinom i kakao komadićima.
  • Student mix je namenjen onima koji razvijaju sive ćelije, kako bi lakše dali svoj maksimum. Čokolada sa niacinom.
  • Shape Up  čokolada sa limunom i zelenim čajem sadrži L-karnitin, koenzim Q10 i biotin koji doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma.
  • Antistress čokolada vraća ravnotežu i dobro raspoloženje uz opuštajući ukus crne čokololade.sa malinom i crnom ribizlom. Čokolada sa niacinom.
  • Eva donosi strast uz intenzivan ukus mlečne čokolade sa dodatkom cinka i selena.
  • Adam mlečna čokolada koja udovoljava svakoj želji u kombinaciji sa cinkom, selenom i makom.
Shape up - crna čokolada koja zadovoljava želju za slatkim i ubrzava metabolizam
Shape up – crna čokolada koja zadovoljava želju za slatkim i ubrzava metabolizam