Za vedra letnja jutra – novi ukusi Nestlé žitarica bez glutena

836
views
Nestle
Nestle

Za potrošače u Srbiji, a naročito za oko 70.000 osetljivih na gluten, omogućen raznovrsniji izbor bezglutenskih proizvoda – Nestlé žitarica bez glutena

Kompanija Nestlé proširila je ponudu proizvoda bez glutena novim ukusima Nestlé žitarica bez glutena za doručak – Nestlé Corn Flakes sa ukusom čokolade i Nestlé Corn Flakes sa medom i kikirikijem, kako bi odgovorila na potrebe sve većeg broja ljudi koji boluju od celijakije, alergije na pšenicu ili nekog oblika netolerancije na gluten.

Ishrana koja ne uključuje ovaj protein nekima je postala stil života, a drugima je pak nužnost. Kao osnovni problem, oboleli navode nemogućnost lakog pronalaska ovih proizvoda, koji bi istovremeno bili i ukusni i hranljivi i uključivali cenovnu pristupačnost. Ukoliko se u obzir uzme i činjenica da i vrlo male količine glutena mogu ugroziti zdravlje, neophodno je obezbediti posebne uslove za proizvodnju bezglutenskih proizvoda.

Nestle Corn Flakes bez glutena
Nestle Corn Flakes bez glutena

Svi Nestlé artikli bez glutena, uključujući bezglutenske žitarice, imaju sertifikat Evropske asocijacije udruženja obolelih od celijakije, kao i prepoznatljiv znak precrtanog zrna pšenice na pakovanju. Takođe, novi Corn Flakes ukusi obogaćeni su i vitaminima.

Da biste se uverili u dobar ukus i hranljivost Nestlé žitarica bez glutena, predlažemo kreativne bezglutenske recepte koji će doprineti užitku u vašem novom omiljenom ukusu: