12 Veličanstvenih – Brkin salaš i pileći paprikaš

1390
views
12 veličanstvenih
12 veličanstvenih

U okviru projekta 12 Veličanstvenih odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih, regionalno ravnomerno raspoređenih mesta Srbije.

Mapirano je 12 domaćinstava koja nude smeštaj i služe jela napravljena od izabranih namirnica. „Na repertoaru” su med, začinsko i lekovito bilje, kiselo mleko, kajmak, krompir, vino, rakija, jagnjetina, paprika, ajvar, kulen, kačkavalj.

Na posebnim gastronomskim druženjima biće predstavljeno 12 proizvoda/jela, domaćinstava, lokaliteta. Gastronaut: bar, shop and travel, na uglu Višnjiveće i Gospodar Jevremove, gostima predstavlja najbolje od srpskih (i balkanskih) delikatesa, i vodi na putovanje prepuno iznaneđenja i uzbuđenja.

U planu je i dvojezična brošura (srpski/engleski) koja će upoznati potencijalne goste sa gastronomskom ponudom Srbije, informisati ih o primarnim ili sekundarnim proizvođačima hrane, ishrani, mogućnostima smeštaja i turističkim turama koje aktivni odmor i upoznaju goste sa prirodnim bogatstvima naše zemlje. Brošura će sadržati recepte za prirpremu jela i biće opremljena izuzetnim fotografijama. Moći će da se preuzme i sa interneta. Ovaj projekat realizuje Udruženje građana “Supernatural”. Udružnje je poznato po filmovima “Soul Food Serbia” i “Danube in Serbia, 588 impressions”, rađenih za Turističku organizaciju Srbije, koji su osvojili preko 20 međunarodnih nagrada za najbolje turističke spotove. Partner na projektu je Veselinov Tourism Consulting sa iskustvom rada na promociji i razvoju destinacija, a veliku pomoć u realizaciji dala je Ambasada USA u Srbiji.

U Gatronautu Vas na trpezi čekaju: srpski kozji i kravlji sirevi, domaća kraft piva, vojvođanski kuleni i mesni delikatesi, sušeni paradajz sa juga Srbije, vrhunska domaća vina, šumadijske rakije, gibanice, čvarci, suve šljive, kruške, domaći sokovi, baklave, ajvari i kajmaci…