BALKAN URBAN EXPERIENCE – prošireno izdanje Rakija Festa

547
views
Rakija fest
Rakija fest

Od 4. do 6. decembra, u Mikser House-u održaće se festival koji će savremeni način predstaviti tradicionalne motive i generisati dobru energiju – BALKAN URBAN EXPERIENCE.

Ovaj festival predstavlja nadograđeni i prošireni koncept najpoznatijeg i najposećenijeg sajma posvećenog rakiji na Balkanu, Rakija Festa, koji nakon osam godina prerasta u mesto autentičnog gastronomskog događaja i jedinstvene zabave i kreativnosti.

Tokom tri dana održavanja festivala u Mikser House-u, posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim rakijama, radionicama starih zanata, izložbi mladih balkanskih dizajnera, muzici i odabranim tradicionalnim specijalitetima koji će osvojiti sva njihova čula. Ova jedinstvena fešta odvijaće se i na platou ispred Mikser Housea gde će posetioci čekati prava domaćinska trpeza sa prasetinom, kobasicama i kuvanom rakijom.

I dan – petak, 4. decembar

Svečano otvaranje Balkan Urban Experience održaće se u petak, 04. decembra od 18h. Uz pozdravno obraćanje direktora TOB-a, Miodraga Popovića i osnivača festivala, Branka Nešića, zvanični početak festivala označiće AKUD Branko Krsmanović uz splet narodnih igara i pesama iz Srbije.

Gastronomija, photo Marija Piroški
Gastronomija, photo Marija Piroški

II dan – subota, 5. decembar

Vrata Mikser House će u subotu, 5.12. za posetioce biti otvorena od 14h. Jedan od najboljih domaćih šefova kuhinja, Saša Mišić u radionici “Saša i Miloš balkanski kulinari” pripremaće tradicionalna jela Balkana na galeriji od 16h. Predavanje pod nazivom “Rakija uglavnom: Revolucionarni i antiglobalistički potencijal rakije” održaće se na glavnoj bini od 17h a od 18h biće izabrano pobedničko rešenje za etiketu BGD rakija 2016, zvaničnog suvenira Grada Beograda. Veseli žiri koji će činiti javne ličnosti, izabraće najbolju rakiju i specijalitet.

III dan – nedelja, 6. decembar

Nedelja, 6. decembar počinje od 12h a tokom dana biće postavljena izložba “Young Balkan Designers”, održaće se radionica starih zanata i izložba nošnji a za nedeljni ručak, biće zadužena Zornića kuća. Vrata festivala biće otvorena do 18h poslednjeg dana.

Radno vreme festivala:
Petak: 17 – 02h
Subota: 14 – 02h
Nedelja: 12 – 18h

Ulaznica: 300 dinara (posle 19h, 400 dinara).

Organizatori prvog BALKAN URBAN EXPERIENCE festivala su Rakia Bar i Mikser House uz podršku Turističke organizacije Beograda.