Uz hranu počinje priča
DogađajiDogađaj koji briše granice - Gastro Jedinstvo

Događaj koji briše granice – Gastro Jedinstvo

U restoranu hotela Radisson Blu će se 10. aprila održati jedinstveni događaj “Gastro Jedinstvo” koji će okupiti  šefove iz regiona.

Gastro Jedinstvo će se prvi put održati 10. aprila, a cilj je okupljanje kreativnih kuvara iz regiona, koji će gostima predstaviti podneblje sa kojeg dolaze. Svi prisutni će uživati u nezaboravnom putovanju kroz region, uz zalogaje i vina..

Idejni tvorac večere “Gastro Jedinstvo”, Nemanja Papić je somelijer restorana “Iris”. Nemanja se svakodnevno trudi da vina sa Balkana dobiju pažnju kakvu zaslužuju. Šefovi koji će se predstaviti tokom jedinstne večere:

Andrej Barbieri
Glavni kuvar i vlasnik bistroa “Barbieri’s” u Zagrebu i jedan od najzaslužnijih ljudi za uzdizanje hrvatske gastronomije.

Janez Bratovž
Glavni kuvar i vlasnik restorana “Restavracija JB” u Ljubljani. Jedini restoran sa ovih prostora koji je ušao na prestižnu “San Pellegrino” listu kao jedan od sto najboljih restorana na svetu.

Vanja Puškar
Glavni kuvar i vlasnik restorana “Iris” i idejni tvorac koncepta “New Balkan Cuisine”. Kulinarski pristup temelji na primeni lokalnih životnih namirnica u kombinaciji sa savremenim tehnikama obrade.

Milan Lekić
Glavni kuvar restorana “OMB Larder + Lounge” a ujedno jedan od najboljih beogradskih poslastičara.

Datum: 10.april 2017. u 19h
Sajt: http://www.gastrojedinstvo.com/

 

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama