Uz hranu počinje priča
DogađajiFestival SERBIKA - Srpska gastronomska avantura

Festival SERBIKA – Srpska gastronomska avantura

Festival SERBIKA je manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera koja predstavlja najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije 23. i 24. juna u periodu od 16h do 24h.

Cilj festivala je da se na jednom mestu na zanimljiv i edukativan način, Beograđanima, domaćim i stranim gostima prezentuju gastronomska kultura i turistička ponuda naše zemlje. Manifestacija se održava na Sava Promenadi, između starog Savskog mosta i zgrada “BW Residences”

U okviru SERBIKA manifestacije, predstaviće se proizvođači tradicionalnih specijaliteta i delikatesa, kraft pivari, restorani, vinske ture, a održavaće se gastronomske i edukativne radionice sa različitim temama prilagođene svim uzrastima.

Strudla s makom
Strudla s makom

Festival će biti organizovan u programskim celinama.

Vojvodina: Posetiocima će se predstaviti manifestacija„Dani Vojvodine“, koje organizuje Turistička organizacija Vojvodine sa svojim izlagačima, i najbolji dunavski alasi sa ribljim specijalitetima. Južna Srbija: Za ljubitelje delikatesa od mesa posebnu celinu činiće vrhunski roštilji južne Srbije. Brend Coca Cola će nas provesti kroz avanturu „Nezaboravnih ukusa Srbije“, a naši najpoznatiji majstori gastronomije Miloš Jovanović i Dejan Stanković ovom prilikom prirediće gastronomski vremeplov „Srbija kroz vekove“.Kao simbol putovanja, u delu koji predstavlja Šumadiju našeg festivala, nalaziće se automobil Fiat500L, koji se s ponosom pravi u fabrici automobila u Kragujevcu. Uz dobru hranu i druženje, posetioci će, po promotivnim cenama, moći da otkriju brojne ukuse Srbije i turističke dragulje naše zemlje. Tokom oba dana festivala od 16 do 24h predstaviće se više od 70 izlagača iz cele Srbije kroz hranu, piće i turističku ponudu.

Hleba, masti i aleve paprike
Hleba, masti i aleve paprike

Program festivala:
Subota, 23. jun

16 – 20h Prezentacija hrane i pića:
– Nezaboravni ukusi Srbije – Coca Cola
– Jela srednjovekovne srpske kuhinje – Srbija kroz vekove

20-22h Nastup benda Party Animals iz Beograda

20 – 24h Prezentacija hrane i pića:
– Jela srpske kuhinje pre I svetskog rata – Srbija kroz vekove

22-24h DJ Brkati

Nedelja, 24.jun
16-20h Prezentacija hrane i pića
– Nezaboravni ukusi Srbije – Coca Cola
– Jela srpske kuhinje između dva rata – Srbija kroz vekove
20 – 22h Koncert grupe Apsolutno romantično
20 – 24h Prezentacija hrane i pića
– savremena srpska kuhinja – Srbija kroz vekove22 – 24h DJ Brkati

Manifestaciju su podržali Grad Beograd, “Belgrade Waterfront”, Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbijekao i drugi sponzori i prijatelji festivala. Festival SERBIKA je namenjen Beograđanima, kao i domaćim i stranim posetiocima, koji će na ovaj način doživeti Srbiju i poželeti da posete druge destinacije u zemlji.

Ulaz je besplatan!

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama