Humanitarna akcija Magični doručak

469
views
Magični doručak
Magični doručak

U okviru humanitarne akcije „Magični doručak“ najbolji mladi kuvari Srbije pripremili su u Horeca centru uskršnji ručak za 95 đaka specijalne škole Anton Skala iz Beograda. Pored ručka mališanima su poslati i paketići sa užinama koja će im učiniti boravak u školi još ugodnijim.

U pripremi uskršnje pošiljke koja je istog dana dostavljena mališanima ove škole, učestvovali su i predstavnici medija, kuvari Horeca centra sa masteršefom Urošem Uroševićem, predstavnici Banke hrane, uprave škole Anton Skala kao i čelnici Crédit Agricole banke Srbija i METRO Cash & Carry.

Akcija „Magični doručak“ obuvata 4.600 učenika iz 35 specijalnih škola širom Srbije. Njen cilj je obezbediti užinu za đake specijalnih škola. Akcija „Magični doručak“ traje do 15. aprila 2015. godine u osam gradova Srbije.

Kupovinom posebno formiranih paketa u objektima METRO lanca, koji koštaju 270 dinara, građani i firme obezbediće dodatni obrok đacima, a tako sakupljene namirnice Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju. Građani i firme koji žele da doniraju novac za „Magični doručak“ mogu to da učine uplatom sredstava na poseban račun u Crédit Agricole banci Srbija.