Iris restoran gostuje u Budvi – Dukley

504
views
Iris restoran u Budvi
Iris restoran u Budvi

Ovog avgusta ceo tim restorana Iris “New Balkan Cuisine” će se preseliti u Budvu u ekskluzivni prostor Dukley

Od 5. avgusta do 25. avgusta, ceo tim Irisa će gostima u Dukley rezortu u Budvi svako veče pripremati specijalno kreiran meni – inspirisan balkanskim korenima i lokalnim proizvodima.

Svako veče će u ponudi biti 8 setova, a jelovnik će se menjati na nedeljnom nivou. Lokacija gde će biti Iris se prvi put otvara za javnost upravo ovim pop-up gostovanjem restorana iz Srbije.

Svi sastojci su odabrani tako da uključuju bogatstvo mora i kontinentalne Crne Gore, a posebna pažnja se daje saradnji sa lokalnim poljoprivrednicima.

Misija iza koncepta restorana Iris – Nova balkanska kuhinja je očuvanje kulture i nasleđa od zaborava.Hrana, kao sastavni deo kulture, možda i najjasnije oslikava uticaje i stanja društva kroz istoriju. Na nju utiču svi činioci života, od ekonomskih, geografskih, do uticaja uslovljenih razvojem nauke. New Balkan Cuisine koncept menja hranu, a kroz nju i kulturu konzumacije i razmišljanja o istoj. Kroz ovaj koncept hrana se prilagođava sadašnjem vremenu, očekivanju, potrebama, dok se čuvaju izvorne vrednosti.