Uz hranu počinje priča
RecenzijeIris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine

U novembru 2016. godine otvoren je restoran „Iris New Balkan Cuisine “. I pre samog otvaranja, ovaj ugostiteljski objekat je pokrenuo lavinu komentara zbog svog nesvakidašnjeg koncepta – restoran radi tri dana nedeljno.

Verujemo da je ovo važan iskorak potreban našem tržištu, a odvažiti se, pa biti prvi, prvi grešiti i iz grešaka učiti jeste najiskreniji pristup na putu do najboljih. Restoran Iris New Balkan Cuisine vodi šef Vanja Puškar, koji je sa svojim kolegama Branislavom Krstićem, Blankom Zolakom, Nikolom Rosićem, Nemanjom Pipićem i Minom Mirković, zakoračio u projekat „New Balkan Cuisine“. Oni su pred sebe stavili jasan zadatak da urade ono što su oduvek želeli – visoki kvalitet namirnica bez kompromisa i rad zasnovan na slobodi i kreativnosti.

iris
iris

Koncept
Restoran Iris New Balkan Cuisine radi tri dana nedeljno, sredom, četvrtkom i petkom. Ponedeljkom, utorkom, subotom i nedeljom osoblje „Irisa“ je posvećeno istraživanju i dizajnu menija. Restoran se otvara u 12 časova, a u 13 časova počinje servis ručka. Poslednja rezervacija se prima u 22 sata, a restoran se zvanično zatvara u ponoć. Ručak je a la carte, na meniju se nalazi šest stavki, za večeru je izbor od dva degustaciona menija, vegetarijanski i regularni. Po želji može da se poruči glavno jelo i desert.

iris
iris

„Iris“ je mesto gde se prestavlja bazni proizvod (namirnica) u koji su uloženi trud, ljubav i strast. Pristup u kreiranju menija  je racionalno korišćenje namirnice – zato  je na meniju mangulicu u tri čina, jer se kupuje cela mangulica, a svaki deo iziskuje posebnu pripremu. Restoran pravi svoje čvarke, svoju mast, hrskave krekere od kože…, a svaki deo namirnice traži razmišljanje i aktivaciju mehanizama za najlogičniju primenu.

Gosti
Traže se istomišljenici, jer ovo nije mesto gde se podilazi mušterijama, već je pristup takav da gosti treba da prepoznaju ono što tim restorana radi. U ovakvom radu je sve transparentno, nema igrarija, a klijent tačno zna šta ga očekuje – nova moderna balkanska kuhinja koja u pripremi koristi lokalne namirnice pažljivo odabranih proizvođača.

 

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama