Uz hranu počinje priča
DogađajiKulinarske Good Food radionice na Mikser Design Food-u

Kulinarske Good Food radionice na Mikser Design Food-u

Mikser Design Food spaja dizajn, hranu, inovativne tendencije u gastronomiji i okuplja male i velike proizvođače delikatesa, poslastica,vina, sireva, slatkiša, organske hrane, dizajniranih kulinarskih predmeta i kuhinjske opreme kao i škole kuvanja.

Naredna manifestacija gastro čarolija u Mikser House-u se održava 23. novembra, i pozabaviće se aktuelnim temama vezanih za zdravu ishranu.

U okviru pratećeg programa Mikser Design Food: Good Food manifestacije biće održane tri nesvakidašnje kulinarske radionice koje će nam demonstrirati koncepte zdrave i dobre ishrane.

12h: Nada Ličina iz udruženja “Na putu zdravlja” održaće radionicu “Stvarno dobra hrana”, na kojoj će objasniti koje namirnice treba ili ne treba koristitii i kako ih pripremiti na način da budu ukusne a zdravije. Prijave za radionicu poslati na mejl: naputuzdravlja@gmail.com.

14h: Posetioci će biti u prilici da isprobaju i nauče da spremaju sirovu hranu, i to raw čokoladu, nutelu, sir od badema i čokoladnu granolu, na radionici Maje Platnar iz BistRaw Zdravo Živo restorana u Skoplju. Prijave slati na: office@mikser.rs.

16h: Na radionici “Superklopa” Nine Kokalj, gošće iz Slovenije, naučiće učesnike kako da budu super kuvari, uz malo veštine i puno dobre energije i interesantne kombinacije cvekle, čokolade, himalajske soli i kajenskog bibera. Prijave slati na: office@mikser.rs

Mikser Design Food: Good Food održaće se u Mikser House-u (Karađorđeva 46), a otvoren je za posetioce od 12 do 20 časova.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama