Na kafi kod kneginje Ljubice

288
views
Na kafi kod kneginje Ljubice
Na kafi kod kneginje Ljubice

Monodrama “Na kafi kod kneginje Ljubice” je prvi muzejski teatar kod nas nastao pre deset godina i koji se uspešno se izvodi u autentičnom ambijetu Кonaka kneginje Ljubice.

Posetioci su u prilici da u zdanju iz 19. veka, kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, uz posluženje kafom i ratlukom, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije. Кrećući se kroz odaje starog Кonaka, čuće činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, i saznati detalje iz njihovog bračnog života, kneževim neverstvima, načinu opremanja domova u to vreme, kao i odevanju i vaspitanju dece. Monodramu izvodi Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda.

Na kafi kod kneginje Ljubice
Na kafi kod kneginje Ljubice

Monodrama “Na kafi kod kneginje Ljubice” na srpskom jeziku održava se u Кonaku kneginje Ljubice u dva redovna termina: svake druge i četvrte nedelje u mesecu od 14 časova. Prvi redovni termini su 9. i 23. februar 2020. godine.

Predstava traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Кonak i pogledati stalnu izložbenu postavku “Enterijeri beogradskih kuća 19. veka”. U Кonak je neophodno doći najmanje 10 minuta pre njenog početka. Broj mesta je ograničen na 45 po terminu. Predstava se preporučuje osobama starijim od 10 godina. Nije dozvoljeno simultano prevođenje tokom trajanja monodrame.

Ulaznice po ceni od 450 dinara se mogu kupiti na blagajni Кonaka kneginje Ljubice, na prodajnim mestima https://www.tickets.rs/partners, kao i online na sajtu www.tickets.rs Program se izvodi na srpskom i engleskom jeziku.