Uz hranu počinje priča
DogađajiNedeljni brunch u restoranu Credo

Nedeljni brunch u restoranu Credo

Na prvom spratu Courtyard by Marriott Belgrade City Center hotela, nalazi se Credo restoran i bar koji svojim gostima omogućava da uživaju u nedeljnom ručku, uz pogled na Trg Republike.

Credo tim, predvođen šefom Nenadom Jovanovićem je osmislio zanimljivu ponudu za nedeljni ručak, uz veliki izbor specijaliteta od kafe i dezerata, kao i specifičan Aperitivo Bar. U ponudi je sve: od svežeg peciva i sireva, salata, toplih vegetarijanskih jela i jela koja možete da naručite sa menija, a koji se menja svake nedelje, do zanosnih slatkih zalogaja, ceđenih sokova i koktela.

Credo Brunch salata
Credo Brunch salata

Credo restoran svojim modernim pristupom u pripremi i prezentaciji hrane i pića predstavlja pravo osveženje u kulinarskoj ponudi grada. Za pripremu se koriste najkvalitetnije namirnice, kombinacije ukusa su sveže i veoma zanimljive, porcije umerene i ostavljaju dovoljno prostora da se uživa u celokupnoj ponudi nedeljnog ručka.

Vreme: nedelja, od 12h – 16h
credorestaurant.rs

Credo Brunch losos
Credo Brunch losos

Šta je brunch?
Kovanica „brunch“ nastala je igrom reči iz engleskog jezika –„breakfast“ (doručak) i „lunch“ (ručak), i prvi put se zvanično pojavila 1895. godine.Rezervisan za vikend, odnosno nedelju, branch (branč) se služi od sredine jutra do poslepodneva i najčešće predstavlja kombinaciju jednostavnih i sofisticiranih jela. Bez obzira na to odakle je inicijalna ideja potekla, branč je slavu stekao u hotelima pošto je većina restorana početkom 20. veka bila zatvorena nedeljom. Ljudi su tada tražili mesto gde su mogli da se druže uz hranu, ali bez obaveze da ustaju ranije vikendom. Uskoro su i vlasnici restorana prepoznali mogućnosti ovog obroka usred dana i polako osmišljavali nove branč menije, koji su obuhvatali najrazličitije vrste hrane i alkoholnih pića.

Šefovi kuhinja se susreću sa velikim izazovom kada je u pitanju nedeljni ručak. Oni treba da naprave jelovnik koji obuhvata period od 11 sati pre podne do četiri-pet sati posle podne, kao i da stvore savršen balans između hrane koja se obično jede za doručak, one koja se jede za ručak i egzotičnih hibrida koji nastaju kada se spoje ova dva obroka.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama