Poznati italijanski kuvar Marko Sasso u Beogradu

1458
views
Marco Sasso
Marco Sasso

Kuvar Marko Sasso je kuvao za Andreu Bočelija, Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip, a u maju će kuvati za Beograđane

Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu. Jedan od omiljenih kuvara holivudskih glumaca poput Meril Strip i Toma Kruza, u Enso restoranu će spremati specijalitete sa pastom i tartufima, tri dana za redom, od 15. – 17. maja.

“Frik za tartufe”, kako vrlo često nazivaju Marka, usavršio je svoju veštinu i meni u Nju Džerziju, u Americi. Tamo je vodio restoran “La Tartuferia”, koji je služio jela sa svežim tartufima i proizvodima od tartufa. U Hobokenu je kuvao za Andreu Bočelija, dok je u restoranu “Giorgio’s” u Los Anđelesu, kuvao za Tom Kruza, Dejvid Bouvija, Meril Strip i mnoge druge poznate ličnosti, sportiste i senatore, koji su se rado vraćali na Sasove specijalitete.

Jelo sa svežim tartufima
Jelo sa svežim tartufima

Nakon što ga je ljubav odvela na Lošinj, otvorio je svoj mali raj, šarmantnu tratoriju i tartuferiju “Bora Bar”. Na Lošinju je nastavio da pravi neka od najukusnijih jela, koristeći svoj omiljeni sastojak, tartufe i naravno, pastu. Preko zime, čest je gost – šef u nekim od najpoznatijih restorana u Zagrebu, a 2013. se oprobao i kao sudija u popularanoj emisiji “Master Chef” u Hrvatskoj.

Odabir najboljih sastojaka
Odabir najboljih sastojaka

Ukoliko ipak ne budete u mogućnosti da prisustvujete ovom festivalu italijanskih ukusa, nemojte propustiti priliku da probate novi letnji meni u Enso restoranu. Šefovi Nedeljko i Uroš su kreirali novi letnji meni, koji će srpsku gastronomsku scenu podići na novi nivo i izjednačiti je sa svetskim uzorima. Meni je sezonski i sastoji se od svežih namirnica najvećeg kvaliteta, a sa menija su se već izvojili biftek, osušen u soli i aromatičnim travama, kobasica sa tri vrste senfa, grilovani tuna stejk sa pireom od jabuka i karija i sladoledom od senfa, jagnjetina “pave” i bajadera od prasetine, na podlozi od palačinke sa sipinim mastilom.