Uz hranu počinje priča
DogađajiPrvi festival “Taste Serbia” u Mikseru

Prvi festival “Taste Serbia” u Mikseru

Festival receptivnog turizma i domaćih brendova „Taste Serbia“ biće održan po prvi put u Srbiji u nedelju, 12. jula, u prostoru „Miksalište“ Mikser House u Beogradu.

Cilj festivala je predstavljanje ponude Srbije u oblastima turizma i brendova, kao i približavanje kapaciteta i resursa koji postoje u unutrašnjosti Beograđanima i posetiocima glavnog grada.

„Veliko je zadovoljstvo organizovati ovakav festival. Srbija je zemlja dobrih domaćina, predivne prirode i zdrave hrane i pića. Često su njeni potencijali skriveni i nevidljivi čak i nama. Zato se kroz manifestaciju „Taste Serbia“ trudimo da lepote Srbije probaju i upoznaju kako Beograđani, tako i turisti koji posećuju našu prestonicu. Zahvalni smo izlagačima, ali i Turističkoj organizaciji Srbije što prepoznaju koliko je važno predstaviti se na pravom mestu na pravi način“, izjavila je Miljana Marinko, koordinatorka grupe „This Time This Year“.

Džem
Džem

Festival „Taste Serbia“ biće otvoren za posetioce u nedelju od 16 do 22 časa, a pored izložbenog dela, biće priređene i degustacije domaće hrane i pića, kao i umetnički program.

Ovaj festival, koji će okupiti više desetina izlagača iz oblasti seoskog turizma i proizvodnje domaće hrane i pića i lokalnih turističkih organizacija, organizuje grupa „This Time This Year“.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama