Uz hranu počinje priča
DogađajiSa radom krenula „Kuhinja na točkovima”

Sa radom krenula „Kuhinja na točkovima”

U četvrtak, 4. decembra 2014. godine održano je svečano otvaranje „Kuhinje na točkovima”.

U pitanju je projekat koji će omogućiti zapošljavanje mladih sa intelektualnim smetnjama na svakodnevnom dostavljanju obroka starijima, teško pokretnima i bolesnima.

Svečano otvaranje
Svečano otvaranje

“Kuhinja na točkovima” je usluga svakodnevne dostave kvalitetnih i toplih obroka na kućne adrese svima kojima je potrebna redovna ishrana, a  koju ne mogu ili nemaju vremena sami da je obezbede.

Nastala je kao inicijativa Udruženja roditelja “Naša kuća”, čija je misija društveno uključivanje mladih sa intelektualnim smetnjama kroz zapošljavanje.  Ovakav vid socijalnog preduzetništva u lokalnoj zajednici podrazumeva osnaživanje više ranjivih grupa.

Kuhinja na točkovima
Kuhinja na točkovima

U ponudi kuhinje su osnovni dnevni obrok po ceni od 400,00 dinara (glavno jelo, sezonska salata, hleb), dopunjeni obrok po ceni od 440,00 i veli izbor sendviča po ceni od 150,00 do 200,00 dinara. U ponudi kuhinje je i usluga keteringa.

Gradska opština Zvezdara je Udruženju dodelila prostor od 200 m2, a sredstva za rekonstrukciju su obezbeđena uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške, Trag Fondacije (USAID), Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), Hypo Alpe-Adria Banke, Coca-Cola Hellenic Srbije, Strauss Adriatica, Wagen trade i brojnih drugih donatora iz korporativnog sektora.

Organizatori i donatori
Organizatori i donatori

Podršku u pripremi i daljem radu je dao i Junior šef klub Srbije i mladi kuvari koji su njegovi članovi.

Kuvari juniorskog kluba
Kuvari juniorskog kluba

Sajt: Kuhinja na točkovima

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama