Uz hranu počinje priča
SavetiPisanje čokoladom

Pisanje čokoladom

Pisanje čokoladom je umetnost sama za sebe. Sa malo vežbe, ovaj način ukrašavanja će učiniti da vaš desert bude autentična kreacija.

Za vežbu, koristite jevtiniju poluslatku čokoladu otopljenu u posudi iznad tople kupke. Gustinu možete podesiti dodavanjem male količine biljnog ulja. Da biste koristili čokoladu, napravite fišek od papira za pečenje, tako što ćete iseći trougao i čvrsto ga urolati.
Započnite sa vežbom pisanja, na poleđini poslužavnika ili plićeg pleha, zalepite papir na kojem ćete crtati. Kako biste vežbali linije, prvo ih iscrtajte uz pomoć lenjira i olovke na papiru, a papir zatim sa suprotne strane zalepite na poslužavnik, tako da su linije i dalje vidljive ali tako da čokolada ne dodiruje trag olovke. Kao primer, odštampajte primer pisanih slova koje želite da prekopirate.

Napunite fišek do pola pripremljenom rastopljenom čokoladom. Zavrnite otvoreni kraj fišeka od centra šava kako biste imali čvrsti, zatvoreni trougao. Iznad činije otopljene čokolade, pažljivo napravite malu rupu na vrhu fišeka. Pritisnite fišeka, kako biste dobili tanak, stabilan tok čokolade. Ako čokolada izlazi neravnomerno ili je mlaz previše tanak, isecite još malo vrh fišeka. Držite fišek tako da je produžetak vašeg kažiprsta sam vrh, a koristite slobodnu ruku da dodatno podržite ruku koju koristite za pisanje. Nemojte dozvoliti da vrh fišeka dodirne površinu papira na podlozi.

Korak 1
Otopite čokoladu iznad tople vodene kupke; dodajte ulje kako biste postigli savršenu gustinu.

Korak 2
Presavijte papir po dužini, isecite na pola. Presavijte ga dijagonalno kako bi formirao trougao, izrežite papir od šava ( Jedan list daje osam trouglova).

Korak 3
Držite trougao u centru najduže strane. Polako uvrtite trougao kako bi se formirao fišek/kornet. Osigurajte fišek da bude potpuno zatvoren.

Korak 4
Popunite fišek do pola pripremljenom čokoladom, zatvorite fišek što dalje od preklapanja kako biste sprečili otvaranje. Skratite vrh oštrim makazama.

Korak 5
Držite vrh fišeka što dalje od površine za pisanje. Razmišljajte o tome dok pravite nit od čokolade.

Korak 6
Radite na pokretu i kretanju. Ne zaustavljajte se tako što ćete pokidati čokoladu. Krajevi moraju da imaju završeni izgled .
Slova treba da budu ujednačene veličine.
Zapamtite koje su vam osnovne i srednje linije.

Sastojci: jevtina poluslatka čokolada u komadima, ulje

Napomena: kvalitetnije čokolade ne zahtevaju dodavanje ulja i lako se skidaju sa pergament papira. Koristite je pošto ste savladali veštinu pisanja sa jevtinijom vrstom čokolade.

Oprema: šporet, dve posude za čokoladu i za vodu, varjača, kašika, poslužavnik, pergament papir, nož, makaze, traka, lenjir, olovka, primer slova.

Korisni saveti:

  • Topite čokoladu u posudi iznad pare na niskoj toploti; para ne sme da uđe u čokoladu.
  • Pri pisanju, pomerajte telo blago levo-desno, taj pokret će vam pomoći da uskladite tok pisanja.
  • Kako biste postigli uspeh, morate biti strpljivi i uložiti vreme u vežbu. Ne očekujte savršenstvo odmah.

Nemojte da gubite strpljenje, potrebno je vreme ali ćete uspeti.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama