Sajam etno hrane i pića – 2015.

575
views
Etno sajam
Etno sajam

Sajam etno hrane i pića je najreprezentativnija regionalna smotra proizvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu.

Učešće na ovom, jubilarnom Sajmu etno hrane i pića prijavilo je više od 400 učesnika, koji će na pojedinačnim ili grupnim štandovima ponuditi više od 2.000 različitih tradicionalnih prehrambenih proizvoda, karakterističnih za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenoj količini za tržište (tzv. nacionalni specijaliteti).

Misija sajma je povezivanje privrede i kulture ishrane, biznisa i tradicije, ishrane i zdravlja stanovništva, stavljanje u istu ravan modernih kulinarskih i gastronomskih trendova i tradicionalnih i autohtonih prehrambenih proizvoda, odnosno hrane i pića sa užih geografskih područja, koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenim količinama za tržište.

Možda najatraktivniji deo pratećeg programa je već tradicionalna i po svim merilima izuzetna Izložba rukotvorina, a šlag poslednjeg dana sajma je Revija torti. Obe manifestacije organizuje časopis “Moja praktika”.

Radno vreme sajma je od 10 do 19 časova (u subotu, 28. novembra do 17 č).

Za poslovne posetioce ulaz je besplatan, uz popunjavanje registracionog lista, a za ostale zainteresovane građane ulaznica košta 250 dinara (za grupne posete 150 dinara). Cena parkinga je 100 dinara po satu.

Dodatne informacije mogu se naći na sajtovima www.etnohip.rs i www.sajam.rs.