Intermeco uz italijanski espreso i tiramisu

1045
views
Alessandro Bertuzzi
Alessandro Bertuzzi

Dok čekate da počne još jedan naporan radni dan svesni ste da su oni trenuci koje imate samo za sebe uz kafu neprocenjivi; zato je najlepše da dan započnete uz mirisni topli napitak, dovoljno jak da razbudi vaša čula, uz espreso.

Ako uz kafu volite i slatkiš, predlažemo pravi italijanski tiramisu – kremast, lagan, začinjen kafom Filicori Zecchini. Sve ovo možete naći u Poslastičarnici, mestu gde ćete na trenutak da zaboravite na vreme i da se prepustite užitku intermeca.

Tiramisu i ostale slatke delicije se pripremaju uz podršku maestra Alesandro Bertuci (Alessandro Bertuzzi), tehnologa i konsultanta, čija su specijalnost poslastice, naročito one čokoladne. Dugogodišnji saradnik i kolumnista časopisa Pasticcere Internazionale (Međunarodni poslastičar), magazina koji je vodeći u svetu poslastica, upravo je od ovog časopisa dobio prestižnu nagradu za svoj kolač Rosse Percezioni (Crvena percepcija), kao stručnjak u dekoraciji i serviranju poslastica. A nagradu su dodelili čitaoci izabravši naslovnicu sa njegovim kolačem za najbolju.

Tiramisu
Tiramisu

Iako izgleda lako napraviti tiramisu u kućnom ambijentu, sem svežih sastojaka, prave recepture i veštine u mućenju i aranžiranju kolača, tehnologija koju koriste poslastičari je nezamenjiva da poslastica bude ukusna i da izgleda dobro i na oko. A pravi majstor u svom zanatu daje poslednji dodir da se upravo njegova poslastica razlikuje u moru drugih.

U Poslastičarnici sada pored zanatskog sladoleda možete pronaći i originalne italijanske kolače, kao i pravi sertifikovani italijanski espreso Filicori Zecchini.

Poslastičarnica je ušuškana u mirnoj ulici Maršala Birjuzova na broju 7. Dovoljno daleko od gužve gradskog centra, a dovoljno blizu da skoknete i napravite intermeco.