Ukusi Francuske

562
views
Ukusi Francuske
Ukusi Francuske

Nakon uspeha prvog izdanja gastronomske fešte “Ukusi Francuske” ( Goût de France), ove godine je čak trinaest restorana iz Srbije odabrano da učestvuje u manifestaciji  koja se istog dana dešava širom sveta.

U manifestaciji Ukusi Francuske, ove godine učestvuje jedanaest restorana u Beogradu i dva u Novom Sadu, koji će 21. marta 2016. godine svojim gostima ponuditi menije pripremljene specijalno za ovu priliku. Njihove menije odobrila je komisija od petnaest vrhunskih svetskih kuvara iz celog sveta na čelu sa poznatim francuskim kuvarom Alenom Dikasom.

U okviru manifestacije Ukusi Francuske, svaki majstor kulinarstva ima priliku da sastavi svoj meni, koristeći lokalne proizvode, dok su jela inspirisana francuskom kuhinjom. Meni „ à la française” se tradicionalno sastoji od: aperitiv sa kanapeima, predjelo, jedno ili dva glavna jela, francuski sirevi, desert, francuska vina i šampanjac; kroz ponuđeni meni svaki šef ima punu slobodu da istakne sopstvenu kulinarsku tradiciju i gastronomske veštine.

Na sajtu možete pogledati listu trinaest restorana u Srbiji, jedanest u Beogradu i dva u Novom Sadu, kao i menije koje su šefovi restorana pripremili.

Beograd: Casa Nova, Chameleon Grand Casino Beograd, Franš, Homa, Homa Bistrot, Hotel Moskva, Kalemegdanska Terasa, Klub Književnika, Madera, Na Ćošku, Dva Jelena

Novi Sad: Project 72 Winе&Deli, Zak