Uz hranu počinje priča
DogađajiUskršnji Mikser Design Food

Uskršnji Mikser Design Food

Mikser Design Food spaja dizajn, hranu, inovativne tendencije u gastronomiji i okuplja male i velike proizvođače delikatesa, poslastica,vina, sireva, slatkiša, organske hrane, dizajniranih kulinarskih predmeta i kuhinjske opreme kao i škole kuvanja.

Ovoga puta, Mikser Design Food priprema bogatu Vaskršnju gozbu i to u srednjovekovnom stilu, jer je ovo izdanje MDF-a posvećeno viteškom spektaklu koji se dan ranije održava na Kalemegdanu – Витез Фест – Vitez Fest – Knight Fest.

Praznici uvek asociraju na praznične gozbe, nedeljama unapred razmišljamo šta ćemo pripremiti za nadolazeće porodično okupljanje, a Mikser Design Food će vam pružiti ideje i inspiracije za najbogatiju Vaskršnju trpezu i pokazati kako se pripremala prava srednjovekovna gozba! Pripremljen je bogat meni koji obuhvata čak deset jela i desert:

– Tradicionalna pogača
– Pita sa zeljem
– Pita sa sočivom i povrćem
– Čorba od povrća i prosa
– Dimljeni šaran sa grilovanim povrćem
– Pastrmka u sosu od belog vina
– Sarmice od zelja sa prosom i suvim šljivama
– Suve šljive rolovane u tikvici sa sirom i orasima
– Šarena salata
– Kruške u sulcu od šumskog voća
– Pita od višanja

Svi koji žele da rezervišu svoje mesto za okruglim stolom i uživaju u Vaskršnjoj gozbi, mogu to učiniti putem mejla kuzman@mikser.rs. Cena gozbe je 1500 RSD, a početak je u 20.30h.

MDF će nas sprovesti kroz meni naših predaka i predočiti nam kakav je bio njihov doživljaj hrane, a u 17h vas očekuje predavanje upravo na tu temu. Imaćete priliku da saznate sve o kulturi ishrane naših predaka i upoznate se sa interesantnim navikama koje su gajili u ishrani.

U srednjovekovnim čarolijama uživaće i najmlađi u 14h, kada će praviti svoje mačeve i krune koje će im pomoći da budu pravi vitezovi ili princeze, radionicu vodi Movimiento centar , a učešće je 100 dinara.
info@movimiento.rs

Market se održava u prostoru Mikser House-a (Karađorđeva 46) od 12 do 20 časova, a ulaz za posetioce je 100 dinara.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama